Sommercamps
De var på Missionsforbundets sommerstævne

Tre deltagere på Missionsforbundets sommerkonference i Kolding fortæller, hvorfor de har valgt at bruge en uge af deres
sommerferie på at tage på et kristent stævne.

Rubin Fodgaard er 30 år og kommer fra Aalborg. Han har været på missionsforbundets sommerstævne ni år i træk.

Hvorfor er du taget på sommerstævne?
Det er ferien med vennerne og familien. Det er også en uge, hvor vi på en eller anden måde bliver hjulpet eller tvunget til at sætte fokus på Gud og får en masse inspiration og provokationer skubbet ind. Jeg har en familie med to børn, som skal på børnestævne og vi skal jo også hjælpe dem, men vi kan ikke undgå at få noget input. Det kan jeg godt lide.

Hvad har du fået ud af stævnet indtil nu?
Det jeg tænker indtil nu er: Hvad er min tro? Temaet hernede er tro, og vi var nogle stykker, der allerede i starten af ugen sad i et fortelt og diskuterede hvad vores tro er. Der er mange tanker omkring det. Jeg har lige været til et foredrag med studier i Jakobs brev, og det havde titlen: Er jeg overhovedet kristen. Så får man lige den smidt i hovedet. Jeg er kristen, men det sætter en masse tanker i gang, som er rigtig spændende.

Heidi Byg er 47 år og kommer fra Odense. Hun har været på missionsforbundets sommerstævne ti år i træk.

Hvorfor er du taget på sommerstævne?
Det er lidt blandet vil jeg sige. Min mand er sekretariatsleder i missionsforbundets sekretariat i Odense og har de sidste ti år stået for administrationen her på sommerstævnet. Så jeg har jo været her sammen med børnene. De sidste par år har det nok mest været for børnenes skyld, for de synes det har været helt fantastisk at være på børnestævne. Jeg har også været børnemedarbejder et par år, og det er jeg igen i år.

Hvad har du fået ud af stævnet indtil nu?
Jeg har mødt en masse børn. Det er det tiden er gået med, og det er rigtig sjovt. Jeg arbejder med 50 børnehavebørn, og vi har lavet en masse kreative ting. I dag har vi lavet kartoffeltryk på forklæder. Det er spændende at gøre med 50 små børn. I år har børnene tema om Jesu liv. Vi startede med advent, i aften skal vi holde julefest, og så skal vi holde påske og pinse. Det er skønt at arbejde med børnene.

Randi Hovgård er 41 år og kommer fra Grindsted. Hun har været på missionsforbundets sommerstævne seks år i træk.

Hvorfor er du taget på sommerstævne?
Jeg har et par børn, som er helt vilde med at komme her. Jeg er også medleder på børnestævnet. Jeg er inde ved de mindste nu, de et- til treårige. Der fortæller vi bibelhistorier, synger og laver lidt kreativt.
De mindste har deres forældre med, så jeg skal ikke passe dem, jeg skal bare lave rammerne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hvad har du fået ud af stævnet indtil nu?
Det jeg får ud af det, er en masse glade børn, der hører et godt budskab. Det synes jeg er dejligt. Jeg var også leder sidste år, så der er nogle af børnene, der kan kende mig. Det er rigtig skønt. Det er også dejligt, at vi er så mange med fra Vestermarkskirken i Grindsted. Vi fylder to rækker med campingvogne og telte.