John ramte Rusland

John Engedal Nissen på 22 år er lige kommet hjem fra et ophold som stab på en UMO-base i Quebec i Canada. Her fortæller han om sin outreach til Rusland.22-årige John var stab på en DTS i Quebec. Da det blev tid til den obligatoriske outreach, var det op til John og en pige fra Sydkorea at forberede og tilrettelægge en tur til Rusland for sig selv og fem elever.

John Engedal Nissen (tv) fejrer Rusland og slutningen af outreachen på den røde plads i Moskva sammen med columbiske Andres.

– Rusland er verdens største land, og vi kom godt omkring. Flere gange måtte vi køre i tog i mere end 32 timer for at komme fra et sted til et andet. Men vi var også både i Sankt Petersborg, Uralbjergene, Moskva og Sibirien, fortæller John.

Møde folk hvor de var

Den lille gruppe med John i spidsen lagde ud med at flyve til Sankt Petersborg i april 2009. Her fandt de sig til rette og begyndte med de evangelisations-former, de havde forberedt hjemmefra.
– Vi holdt nogle små koncerter rundt omkring, hvor vi sang og fortalte om Jesus. Vi havde også fået nogle foldere, der forklarede kristendommen på russisk, og dem delte vi ud til alle interesserede, fortæller John og fortsætter:
– Vi brugte meget at møde folk, hvor de var. Lige meget om vi var i Sankt Petersborg eller Sibirien, så gik vi tit ud til de lokale sportspladser og boldbaner. Der spillede vi lidt med de lokale og snakkede med dem og delte vores tro og vores vidnesbyrd, siger han.

Ældre kvinde helbredt

John har svært ved at blive enig med sig selv om, hvad der var den største oplevelse på turen til Rusland. Efter lidt betænkningstid beslutter han sig dog for at fortælle om den ældre kvinde, der blev helbredt:
– Da vi var halvvejs igennem outreachen, var vi på besøg i en muslimsk provins. I den kristne kirke i området var der en ældre dame, som var meget syg og pint af onde ånder. Vi blev spurgt, om vi havde lyst til at bede for hende, og selvfølgelig ville vi da det, siger John med et stort smil.
– Det var fantastisk. Vi bad for hende og spurgte hende så, via en tolk, om hun kunne mærke forskel. Hun mente, at det var blevet lidt bedre, men det var ikke væk. Så vi bad igen og kunne se, at det blev bedre og bedre for hver gang. Til sidst sagde hun, at det var helt væk, og man kunne tydeligt se, at hun havde ændret sig, fortæller John.

Hentet af politiet

En anden, knap så positiv, oplevelse var, da hele teamet blev hentet af politiet.
– Det var også i den muslimske provins. Vi havde samlet en hel masse mennesker og var godt i gang med at fortælle dem om Gud. Pludselig kom der otte betjente med et salatfad. Der havde været en enkelt betjent dagen før, men vi troede ikke, det var noget at bekymre sig om, siger John og fortsætter:
– Men her stod så otte betjente, som ville have hele vores team med ned på stationen. Det var nok mest intimidation, men der var også nogle papirer, der ikke var helt i orden. Jeg var meget nervøs. Rusland er jo ikke som de andre lande i Europa, så man ved aldrig, hvad der kan ske, indrømmer John.

Meget sekulært land

Holdet slap heldigvis med skrækken, men John har fået et lidt blandet indtryk af Rusland.
– Rusland er meget sekulært. Under Sovjet blev al tro bekæmpet, og da landet blev åbnet, kom der alle mulige sekter ind, forklarer John og fortsætter:
– Der er mange, der er med i den Ortodokse Kirke, men det svarer lidt til at være medlem af Den Danske Folkekirke. Det er kulturkristendom. Russerne betragter desværre den protestantiske kirke som en sekt, og det kan godt gøre det lidt svært at evangelisere, mener John.
Der var dog også positive overraskelser i den russiske kultur.
– Russerne var meget interesserede i os. De er vist ikke så vant til udlændinge, og de ville rigtig gerne høre om, hvor vi kom fra.
En af drengene på teamet er sort, og han fik rigtig meget opmærksomhed, lige meget hvor vi tog hen. Det var lidt mærkeligt, men det gav os en åbning til at fortælle om Jesus, siger John.

Man vokser på DTS

Da John bliver spurgt, om han vil anbefale andre at tage på DTS og outreach, er han slet ikke i tvivl.
– Selvfølgelig vil jeg anbefale det! Det er en fantastisk mulighed for at vokse i sit liv med Gud. Det forandrer én, og man lærer bare at stole på Gud og lytte til ham, slutter John, der selv føler, han er vokset meget efter sine ophold på DTS’er.


Artiklen fortsætter efter annoncen: