Line har glædet sig til at komme i 6. klasse

I sidste uge vendte over 100.000 børn og unge tilbage til skolen efter ferienLine Hinderfelt Jensen på 12 år er lige begyndt i skolen igen efter sommerferien. Line går nu i 6. A, og hun er ikke ked af, at ferien er slut.

Line er lige begyndt i 6. klasse, og hun har allerede fået sig en ny ven.

– Jeg har glædet mig til at begynde i skolen igen. Det endte med at blive kedeligt at holde ferie, for der var ikke rigtig noget at lave, fortæller Line med et smil.
Selv om Line er glad for at være tilbage i skolen, var der nogle ting, hun måtte forberede sig på, inden ferien sluttede:
– Jeg har siddet og tænkt på min skoletaske og forestillet mig, hvor tung den ville blive. Vi har lige fået vores skolebøger i dag, og tasken er tung, men ikke lige så tung som jeg forestillede mig, siger hun.
– Men den er helt klart tungere end sidste år!

Nye venner

Line har gået i den samme klasse hele sin skoletid, men i år er der kommet to nye elever til, en pige og en dreng.
– Det var lidt svært i starten, for jeg kendte dem jo ikke rigtig. Drengen har gået i min klasse før, men han tog til Grønland efter 2. klasse og er først lige kommet hjem igen, siger Line og fortsætter:
– Den nye pige er meget høj, og det skulle vi lige vænne os til. Men hun er rigtig sød, og vi er begyndt at blive venner. Vi fulgtes ad i skole i sidste uge, og vi har også leget sammen i frikvartererne og givet hinanden vores mobil-numre.

Drilleri – ikke mobning

I Lines klasse har der aldrig været store problemer med mobning. Der var en enkelt pige, der blev mobbet, men hun er flyttet fra byen og går på en anden skole nu. Line har stadig kontakt med hende, og hun har det godt på sin nye skole.
– Jeg er aldrig blevet mobbet, og jeg mobber heller ikke andre. Vi driller tit hinanden i klassen, men vi griner af det, og alle ved, at det kun er for sjov, fortæller Line.

H1N1-forebyggelse

Den største forskel fra slutningen af 5. klasse til starten af 6. kommer som lidt af en overraskelse for Line.
– Vi har talt meget om svine-influenza, eller H1N1 som den jo hedder. Nu skal vi vaske hænder hele tiden, før vi spiser, når vi har spist, når vi kommer ind fra frikvarter og så videre. Det er ret irriterende, synes hun.
Line har måske lidt for rene hænder og en smule ondt i ryggen på grund af den tunge skoletaske, men der er ingen tvivl om, at hun er glad for at være tilbage i skolen.
Sidsel