Præst i tv-satiren Mørk og Jul

Præst og forfatter Torben Søndergaard forsvarer igen troen på Gud som skaber i tv-program.Under en campingtur i juni oplevede Torben Søndergaard en tilskyndelse til at bede for tv-komikeren Simon Jul.

Torben Søndergaard interviewes på Zoologisk Museum.

Kort efter oplevede Torben Søndergaard, der i februar medvirkede i DR2-programmet ”Med Gud mod Darwin”, en tilskyndelse til at bede om igen at få adgang til tv.
Samme dag ringede hans telefon. Det var TV2 Zulu, der spurgte, om han ville deltage i et program om netop evolutionen og Darwin. Og intervieweren var Simon Jul.
Optagelse til programmet fandt sted en dag i juli. Torben Søndergaard beskriver det som en ”utrolig stærk dag”.
– Først var vi på Strøget, hvor jeg talte med folk om Gud, og om Darwins bedrag. På et tidspunkt så jeg en ung mand med krykker. Jeg skyndte mig at kalde på tv-holdet, og mens de filmede, bad jeg for ham, og han blev helbredt.
Jeg stod bagefter med krykkerne og talte med Simon Jul om det, der var sket, fortæller Torben Søndergaard.

Forventer lidt af hvert

Interviewet med Torben Søndergaard fandt sted på Zoologisk Museum, hvor han både udfordrede Darwins teorier og gjorde rede for sin tro på Gud som skaber.
– Det var stærkt at sidde der i spotlys og stå til regnskab for min tro, fortæller han.
Programmet, der sendes til efteråret, indgår i serien, ”Mørk og Jul”. En tv-satire, hvor Simon Jul danner parløb med komikeren, Brian Mørk.
– Jeg ved godt, det er et program, hvor de laver sjov med folk, og jeg derfor kan forvente lidt af hvert. Men jeg deltog, fordi Gud ville det og for at tale til Simon, siger Torben Søndergaard, der opfordrer til forbøn for både programmet og tv-holdet.