Landet med to præsidenter

Siden den 28. juni har Honduras været i den specielle situation, at to personer gør krav på at være landets præsident.Situationen er uoverskuelig set udefra. Blandt dem, der kender det mellemamerikanske land godt er international programleder i Viva Impact, Arne Kristensen.
Programlederen for den kristne organisation, der på dansk hedder Leve Børnene, gav i radioprogrammet Orientering på P1 for nylig en analyse af den aktuelle tilstand.
– Sandheden er nok, at der ikke er den store forskel på den afsatte præsident, Manuel Zelaya og hans efterfølger, Roberto Micheletti, der i øvrigt er partifæller, lød vurderingen fra Arne Kristensen, der til gengæld frygter at tiden frem mod et berammet valg i november kan medføre forskelle for landets fattigste.
Viva Impact hjælper udsatte børn i Honduras, og har netop nu 20 unge danske volontører på vej for at bistå organisationens permanente danske medarbejdere i landet
– Honduras har hidtil været et relativt trygt land at opholde sig i, påpgede Arne Kristensen, der selv har boet i Honduras i tre år.
– Men i kølvandet ser man desværre et øget brud på menneskerettigheder og et stigende pres på frie medier.
levi