Store bøder på vej til frække reklamer

Sundhedsordførere enige om bødestraf til virksomheder med halvpornografiske reklamer.Alkoholfirmaer bryder reglerne for god reklameskik gang på gang ved at trykke stødende og misvisende reklamer trods kritik fra Alkoholreklamenævnet.Samtlige sundhedsordførere åbner nu for at indføre bødestraf, skriver Berlingske Tidende.
– Det er klart, at hammeren må falde, når alkoholfirmaer gang på gang blæser på retningslinjerne for reklamering. Meget tyder på, at vi må gå mere effektivt til værks og eksempelvis indføre bødestraf til firmaerne, siger formand for Sundhedsudvalget, Preben Rudiengaard (V).
Det er vigtigt i kampen mod alkoholmisbrug, at retningslinjerne bliver overholdt, siger Morten Grønbæk, tidligere medlem af Forebyggelseskommissionen og professor ved Statens Institut for Folkesundhed.
Ifølge professoren spekulerer nogle alkoholfirmaer ligefrem i at lave provokerende reklamer, som får offentlig kritik af Alkoholnævnet, da det skaber ekstra opmærksomhed om produkterne.
– Det er rigtigt, at vi ser al omtale som god omtale, siger Cult Shakers skandinaviske direktør, Brian Sørensen. – Men vi er jo ikke dumstædige, så hvis der bliver indført en lov om, at man får bødestraf for en bestemt type reklamer, vil vi selvfølgelig indrette os efter den.
/sl