Når sandheden sætter fri

Biernes hemmelige liv foregår i Sydstaterne i 1964, hvor Borgerrettighedsloven netop er blevet underskrevet, og stemningen er formørket blandt de, der stadig går ind for et raceadskilt samfund.Den 14-årige Lily, en ensom og ulykkelig teenager, der, godt hjulpet af sin voldelige og grove far, stadig bærer skyldfølelse over sin mors død mange år tidligere, beslutter at løbe hjemmefra, da hendes barnepige Rosaleen bliver overfaldet af en gruppe racister. Lily og Rosaleen søger tilflugt hos de sorte Boatwright-søstre: moderlige August, reserverede June og sensitive May, der viser sig ikke bare at have indflydelse på Lilys fremtid, men også bærer på løsningen til mysteriet om Lilys mors død.
Biernes hemmelige liv er en historie om at blive voksen, om at se selv smertefulde sandheder i øjnene og om at lære at tilgive sig selv.
Filmen skal ses ikke mindst på grund af de fabelagtige kvindeskikkelser, Lily omfavnes og omsluttes af. Boatwright-søstrene lærer på hver deres måde Lily noget om livet: August der elsker så meget, June der har lukket sig inde i en hård skal for at undgå at blive såret, og skrøbelige May med et hjerte så åbent, at hun har sin egen grædemur. Lilys ven Zach fortæller hende i midten af filmen, at ”Det handler ikke kun om sandheden; det handler om hvad du vil stille op med den.” Biernes hemmelige liv’s budskab er netop, at det ikke handler om, hvad vi får her i livet, men hvad vi stiller op med det, vi bliver givet.
Anne-Katrine Buch

Biernes hemmelige liv • 110 min.