Lindas rejse mod lyset

Jul handler om lys, håb, fred… Linda Andrews havde oplevet sin del af livets udfordringer, før hun meldte sig til X Faktor, som hun vandt. Nu er hun aktuel med ny jule-cd.Jul er mere end julepynt og juleræs – det ved dem, der kender julens egent-lige budskab. Men jul er også mere end englekor og krybbespil – det ved Linda Andrews, der vandt sangkonkurrencen X Faktor sidste forår. For hun har oplevet julens budskab om lys, håb, fred – og Guds nærvær – midt i en meget besværlig dagligdag.Et forlist ægteskab, hvor hun visnede mere og mere, en brand, der nær havde kostet hende og datteren livet, og en situation, hvor hun bogstaveligt talt havde mistet alt – dér oplevede hun, at der var noget, der bar.
Virkelige værdier, ord fra Bibelen og… Gud.
Derfor er det en særlig glæde for hende at udgive jule-cd’en ”Husker du julen”. Den er indspillet sammen med Malmø Symfoniorkester og Det Færøske Mandskor, Dobbeltkvartetten fra frikirken Ebenezer, Thorshavn. Albummet udkommer på både dansk (lørdag 14. november 2009) og færøsk (torsdag 26. november 2009) på pladeselskabet Naxos.
– Julen er meget speciel for mig – ikke kun på grund af hyggen, men på grund af budskabet. Som kristne ved vi jo godt, hvad det går ud på, men hvor kan vi dog glemme det resten af året! siger Linda Andrews, da vi fanger hende på en telefonlinie. Hun er på turné med Stig Rossen på Færøerne, når cd’en udkommer på færøsk.

Fred og næstekærlighed

Linda Andrews er vokset op på Færøerne, hvor hun afsluttede en handelsuddannelse for at forfølge sine drømme om at blive professionel sangerinde. Linda har i de sidste mange år arbejdet som backing sangerinde for bl.a. Johnny Logan, Carola, Blå Øjne og er chefdirigent for Gentofte Gospel og har også lavet gospel workshops rundt omkring i landet! Linda udgav sin egen gospel-cd på eget selskab sidste år, og i dag bor hun i Valby sammen med datteren Celeste.
Lindas stemme blev for alvor kendt, da hun optrådte i sangkonkurrencen X Faktor på DR1 i foråret 2009. Kombinationen af hjertevarme og stemmekontrol tog hjerterne med storm, og hun vandt konkurrencens førstepræmie: en pladekontrakt til en værdi af 1 mio. kr. Det blev til cd’en ”Into the Light”, der nu får sin afløser i anledning af julen.
Og julen har Linda en bestemt mening om:
– For mig handler julen mest om fred. Fordi jeg synes, der er så megen uro, især det jeg vil kalde ”mental uro”. Du tænder fjernsynet, du er på internettet og Facebook, har travlt og bliver hele tiden bombarderet med ting og sager, som du skal forholde dig til og have en mening om. Skal vi mennesker finde lykken og glæden, så er vi først nødt til at finde fred inde i os selv. Det gør vi ved at søge Gud.

Mistede alt

Under X Faktor kom det frem, at du havde haft en svær tid. Har du lyst til at fortælle om det?
– Ja, naturligvis – men jeg synes, at det er en historie, som er blevet gentaget nok af mindre seriøse medier efterhånden. Den eneste grund til at jeg valgte at stå frem på tv og fortælle min historie, var at fortælle om Guds trofasthed, i håb om at andre blev opmuntrede af min historie.
– Kort fortalt handlede det om, at jeg blev skilt, kort tid efter brændte mit hjem ned, og oven i det hele var min far død lige forinden. Så det var en hård tid for mig som menneske. Men midt i al sorgen vidste jeg, at jeg stadig havde det vigtigste i mit liv – jeg havde troen, håbet, livet, og jeg havde min datter. Når man oplever en krise og ser døden i øjnene på den måde, indser man, hvad livet i virkeligheden handler om.

En ny grundvold

– Jeg har en tillid til min Far i himlen, at der ikke sker noget, uden at han har en finger med i spillet, og at han ikke lægger mere på mine skuldre, end jeg kan bære. At han har gode tanker for mig og en god fremtid. Alt det, jeg havde hørt op gennem min barndom, kunne jeg nu pludselig tage til mig som mad. Jeg kunne føde min sjæl og mit sind med ord og løfter fra Bibelen.
Hendes venner rådede hende til at tage orlov for at komme til hægterne:
– Men jeg sagde: Jeg synger gospel hver uge – faktisk tre gange om ugen. Det er Guds ord, der bliver sunget ind i mit liv, og det vil jeg holde fast i. Jeg kan mærke, det giver mig energi. Det er min måde at rekreere på.

Drømmene vågnede

– Det som er mest fantastisk – set i lyset af min krise – er, at bagved de mørkeste skyer skinner solen. Og efter mørket kommer solen frem igen.
– Jeg var nu kommet til et punkt, hvor jeg kunne se tilbage på mit liv og sige: Ok, det var rigtig hårdt, men jeg har da lært en masse ting. Så begyndte drømmene også at komme til live igen, troen på nye muligheder, at Gud nok skulle hjælpe mig. Og det var den eneste grund til, at jeg meldte mig til X Faktor.
I dag synes Linda, at livet er fantastisk:
– Gud er med i hver eneste lille ting, hvis vi ellers kan være til stede i nuet sammen med ham. Og derfor synes jeg, julen er en fantastik tid. Men hvordan får vi den omsat til resten af året? spørger hun igen.

Modige oversættelser

Nu glæder Linda sig til at præsentere den nye jule-cd:
– Sangene er nogle af de største juleklassikere, som jeg er opvokset med, og som minder mig om min barndomsjul, og som har stor betydning for mig. Dem har vi været så modige at oversætte til dansk og færøsk. Det er sange som The Christmas song, Sleighride, Let it snow, O Come All the faithful og The drummer boy – den handler om en dreng, som kun havde en lille tromme at give til Vorherre.
– Og så indeholder cd’en det absolut største og mest vovede nummer, Ave Maria, som er ét af de smukkeste numre nogensinde! Jeg fik gåsehud ned ad ryggen, da jeg læste oversættelsen, fortæller Linda.

Ave Maria!
Moder mild
Åh, du som åbnede vore øjne
Dit hjerte så hans herlighed
En herlighed han fik fra Gud i kærlighed
Så pris ham, pris den lille konge
For himmelen har du på din arm
al tvivl og trængsel er nu omme
Åh, kan du hør’ det lille barn
Ave Maria

CD’en udgives af musikforlaget Naxos’ på label Carpe Diem og sælges bl.a. gennem Fona, TP Musik, Stereo Studio, Kvickly, samt større boghandlerkæder og specialbutikker.


Artiklen fortsætter efter annoncen: