Solgt til fordel for Brasilien

Som afslutning på en lang efterårssæson holdt den kristne fodboldklub FC Udfordringen for andet år i træk en velgørenhedsauktion til fordel for et projekt i Brasilien.I Rio de Janiero’s solbeskinnede gader render der en masse drenge og piger rundt og spiller fodbold.

Fodboldspillere og venner af FC Udfordringen ved den årlige auktion til fordel for et projekt i Brasilien.

Ved deres side står den tidligere professionelle fodboldspiller Milton og dirigerer. Han er leder for det YWAM-projekt, der træner og underviser 80 drenge og 20 piger i fodbold, almindelig skolegang og livet med Jesus.
Ligesom i Danmark er alle børn og unge vilde med fodbold. Ved at tilbyde dem træning med en anerkendt spiller holder man de unge fra gaden og giver dem ikke kun en fodboldmæssig, men også en almindelig undervisning. Faktisk er det et krav, at man også modtager almindelig skolegang for at være med på holdet. Med en uddannelse kan de senere gå ud og få et ordentligt arbejde og derved forsørge deres familier. På den måde påvirker de faktisk hele lokalområdet.

Projekt giver nyt liv

Det er et virkelig spændende projekt, der allerede nu har givet mange af de unge et helt nyt indhold i livet. Mange fortæller, at de nu ikke kun er blevet bedre fodboldspillere, men er blevet rigtige mænd, der kan påtage sig et ansvar. Samtidig har mange af de unge også set, at de kan få endnu mere indhold i livet ud over fodbold, nemlig et liv med Jesus i centrum.
Sidste år fik projektet og Milton 4.600 kroner fra fodboldklubben i Danmark. Disse blev bla. brugt til en vaskemaskine, så fodboldtøjet kunne vaskes hurtigere og nemmere. I år kommer Milton og de andre nok igen til at sende en venlig tanke til det kolde nord, for i tirsdags var klubbens medlemmer, venner og familie igen i det gavmilde hjørne og kunne i år sende dobbelt så mange penge sydpå.

Auktion i Valby

Selve auktionen fandt sted i Valby, og det var en sjov og underholdende aften, der bød på mange gode genstande, som klubbens medlemmer og sponsorer havde skaffet. Der var fodbolde, lamper, ure og flere cruises med Oslobåden, som brudekjolebutikken ‘Nicolai’ havde skænket, og selvfølgelig en masse fodboldtrøjer.
Den finanskrise, der er i Danmark, lod ikke til at påvirke auktionsgæsterne. Der blev budt på livet løs, og mere end én gang kunne man have mistænkt enkelte bydelystne købere for at blive fanget i et forsøg på at byde hinanden op, – og selv ende med det højeste bud. Men helt sikkert er det, at mange allerede kan sætte kryds ud for en del julegaver, de ellers skulle have købt senere i år.

Mere end forbold

– Vi holder den her auktion, fordi vi gerne vil være mere end bare en fodboldklub. Vi vil gerne gøre en forskel i hverdagen – ikke bare i Valby eller Danmark, men – som i dette eksempel – også i Brasilien. Det er en del af vores mission om at være involverende og inspirerende – og hvis man ser, hvor mange der bød og var med, kan man vist også sige inkluderende, fortæller dagens auktionarius, Tobias Ambs-Thomsen.
– Vi ved, at fodbold og sport i almindelighed, ligesom musik, samler mennesker på tværs af kulturer og forskelle. Jeg har selv været vidne til, hvordan fodbold kunne samle mennesker og give en indgang til de Gode Nyheder, både i Afrika og Frankrig. Også her i Danmark i FC Udfordringen har vi fået skabt et super sammenhold omkring fodbolden, og det har givet masser af nye venskaber. Derfor tror vi meget på fodbold som et redskab til at bringe Guds Rige ind i denne verden – og så er det jo meget naturligt at støtte et project som dette i Brasilien, siger Tobias og fortsætter:
– Vi syntes, denne auktion giver en god balance mellem det globale og lokale. I løbet af året har vi samlet brugt, men godt fodboldudstyr ind og sendt til Afrika, og vi giver 10% af vores overskud til lokale initiativer, og så har vi endelig denne auktion. Jeg mener helt sikkert, at vi opfylder vores mission om at være mere end ‘bare’ en fodboldklub. Men at vores medlemmer og sponsorer har bakket så meget op, som de har, er en kæmpe opmuntring, og jeg håber, de vil være med igen næste år, – for selvfølgelig holder vi en auktion igen næste år!