Storslået jule-cd fra Linda

Linda Andrews imponerer med cd’en ”Husker du julen…” Og hun er næsten lige så rå som i X Faktor, når hun fortolker juleklassikeren O Hellige Nat…Linda Andrews’ store stemme imponerede danskerne og dommerne i X Faktor, som hun vandt. Nu er hun aktuel med en mindst lige så storslået jule-cd.Fra første takt imponeres man af de flotte arrangementer.
Kort efter opleves genkendelsens glæde ved Lindas klare klang.
Og først et stykke inde i sangen opdager man, at de kendte og elskede juleklassikere og ”christmas carols” er oversat til dansk. Det er kendte julesange som The Christmas song, Sleighride, Let it snow, O Come All the faithful, The drummer boy – og cd’ens absolut største og mest vovede nummer, Ave Maria.
Malmø Symfoniorkester leverer et fyldigt akkompagnement, og stemmerne fra Det Færøske Mandskor ”Dobbeltkvintetten” sørger for ægte julestemning.

Nænsom fornyelse

Arrangementerne er klassiske – med et nænsomt touch af fornyelse. Et særdeles vellykket projekt fra pladeselskabet Naxos.
”Husker du julen…” indeholder 12 af julens smukke sange og store ballader. Det er en nydelse at høre Linda Andrews’ rene pitch. Men har man nydt at høre Linda Andrews give den gas på scenen i talentkonkurrencen X Faktor, kan man måske savne den næsten hæmningsløse og rå performance.
Men ret skal være ret. Hendes fortolkning af O Hellige Nat nærmer sig – det har i hvert fald fået tårer frem i øjenkrogen hos anmelderen.
Og ja, hvor meget rå og saftig gospel kan man kapere sammen med julemiddagen? Linda Andrews’ kor og orkester mestrer balancen og leverer en jule-cd med karakter. Og netop at alle de flotte juleklassikere er oversat til dansk – og for færingerne færøsk – gør, at julens glade budskab trænger ekstra godt ind.
Lindas storslåede jule-cd kan ikke overhøres af julestress og jag. Sæt den på cd-afspilleren i stuen, bilen og på arbejdspladsen, og du vil uvilkårligt standse op og reflektere over det storslåede ved selve julen. At den almægtige Gud lod sig føde som et afmægtigt Jesus-barn for at frelse os.