Passion, begær og desperation

Daniel Bashta er tilbage med en ny lovsangsplade, som er noget anderledes end hans foregående. Denne rummer struktur, dynamik og uundgåeligt: passion, begær og desperation.
I 2011 udgav Daniel Bashta albummet ’The Sound’, hvilket blev et kæmpehit, da både tekst og tone udstrålede ægte passion samt hengivenhed og overgivelse til den store og almægtige Gud. ’The Invisible’ fungerer for mig som en slags lillebror for det tidligere album – ikke fordi bandet har taget et skridt baglæns, men blot fordi ’The Sound’ stod ud af mængden og gennem en musikalsk uforudsigelighed skildrede en mand, der overgav sig selv og sit liv 100% til verdens skaber. ’The Invisible’ er derimod mere sammenlignelig med andre lovsangsplader. Misforstå mig dog ikke – nok er der skruet ned for både vokal og instrumenter, men sangteksterne står til stadighed stærkt:

’Give me the real thing, not just religion / Stir up my passion with more of conviction / I want it all, not just a portion / Give me your presence, not just some feeling / I’m just looking for the real Jesus.’
Netop dette begær og denne desperation efter samværet med den sande Jesus er det gennemgående tema for ’The Invisible’. Den melankolske og nedtonede musik giver lytteren lov til at give sig helt hen til lovsangen, hvilket for mig gør dette til en skøn lovsangsplade. For nogle vil den måske synes en kende kedelig, idet den kun indeholder denne ene genre, men hver for sig rummer sangene en udpræget passion, og samlet er der i min optik tale om en bevægende lovsang.
’The Invisible’ er en klar anbefalelsesværdig plade til de stille morgen- eller aftentimer, hvor der ønskes hengivelse til noget større og mere almægtigt, end hvad vi som mennesker evner.
Josefine Høgenhaug Aaen