Det nye Hillsong United

Hillsong United har med deres nye udspil ”Zion” brudt ny jord. Der er en ny orientering i lydbilledet. Dette album adskiller sig væsentligt fra tidligere udspil ved ikke at have guitar som det toneangivende instrument.
På Zion er keyboard og synth-lyde mere fremtrædende. Intrumentering til trods, så er Hillsong Uniteds ”Zion” genkendelig og som forventet. Det er godt, det lyder lidt anderledes og nyt, men samtidigt lyder det som Hillsong United – heldigvis.
Der er med rette store forventninger til alle udspil, som bærer hædersmærket fra Down Under. En kirke, som har formået at præge en stor del af den musik, som findes i kirker ud over verden i dag. Zion lever op til forventningerne. Efter en del live-udspil er Zion et studie-album, og det fungerer godt. Der er kælet mere for sangene og produktionerne, samtidig leveres alle sangene af dygtige musikere og sangere.
Hillsong United leverer gode sange, som efter få gennemlytninger er ørehængere. Dette må siges at være endnu et varemærke. Hillsong formår igen og igen at skrive sange, som sætter ord og lyd på en længsel efter Herren, der går på tværs af grænser og afstande. Personligt håber denne anmelder, at flere lovsangsbands i Danmark vil slå følge med Hillsong United endnu engang, ud i deres lydunivers med programmerede beats og synths.

Nogle vil beskylde Hillsong United for at have været med til at gøre lovsang og tilbedelse til en musikgenre. Hvis det er tilfældet, har de med Zion bevist, at dette vil de ikke beskyldes for. Tak for det!

Torben Schmidt