– Lovsang burde ikke ændre sig

Forsangeren i Hillsong United har netop været med til at udgive et Hillsong United album med en ny lyd. Vi skal afspejle kulturen i vores musik, mener han.Joel Houston er netop flyttet fra Sydney til New York for at være pastor i Hillsong NYC.
Der skal han lede Hillsong-kirken sammen med vennen Carl Lentz.
– Det er sjovt, hvordan livet løser sig selv. Jeg ringede til ham en dag og sagde: ”Ved du hvad, jeg føler virkelig, at Gud kalder mig til New York. Jeg ved ikke hvorfor, og jeg ved ikke engang, om jeg har lyst til at gøre det, men jeg bliver nødt til at gøre det, sagde han til Lentz, som svarede:
– Altså, hvis du gør det, så gør jeg det også. Lad os snakke sammen om det, siger han til Relevant Magazine.

Lovsang ændrer sig ikke

Houston er måske et af de mennesker, som har haft den største påvirkning på, hvordan mennesker i dag ser lovsang. Nogle mener, at Hillsongs mange storsælgende album lyder forvekslende ens. Men Joel Houston er faktisk meget opmærksom på musikken:
– Det sjove ved lovsang er, at grundlæggende, så ændrer det sig aldrig – eller det bør det ikke.Der skal være denne her renhed over det, som bare er råbet fra vores hjerter, som kolliderer med råbet fra Guds hjerte. De største omkvæd overlever, fordi det handler om evige værdier, siger han og fortsætter:
– Verden ændrer sig hele tiden, kulturen skifter hele tiden, så sangene bør altid være nogle, som taler til vores kultur. De fortsætter med at sige de samme ting, som de altid har sagt. Men på en måde, som giver mening i den kultur, vi er i, mener han og understreger, at vi skal holde lovsangen ren og enkel, mens vi venter på, at Helligånden profetisk ånder og virker igennem den musik, vi laver og synger.