På med danseskoene

Vota er ude med et nyt album, som uden tvivl inviterer lytteren til at pudse lakskoene og svinge træbenet. ‘Love Found Me’ er titlen på dette noget atypiske kristne album.
Vota har siden bandets oprettelse i 1997 undergået mange forandringer – både medlems-, missions- og genremæssigt, ja, selv navnet har ændret sig undervejs på den musikalske rejse (frem til 2008 gik de under navnet Casting Pearls).
Pladen her, som er den 5. i samlingen, virker som en opsamling på denne musikalske rejse, idet den byder på mange forskellige udtryksformer og genrer. Til forskel fra de andre plader har bandet formået at tilføje et markant blødere touch på denne ellers noget pop-rockede udgivelse. ’Crying Out’ og ’Come to Me’ er to gode eksempler på, hvorledes bandet nu også rummer det stille og intime aspekt af musikkens lyd og også troen på Gud. ’I need you here’, ’I need you now’ synger Bryan Olesen med sin bløde rock-pop-vokal og åbner altså hermed op for en bredere indgangsvinkel til troens mange aspekter.
Tuner man derimod ind på albummets første track, vælter Votas velkendte rockede og elektroniske strømninger ud af højtalerne. Det er tid til at finde danseskoene frem, når der på numre som ’God Of The Universe’ og ’Lift Me Up’ er lagt op til elektro-poppede dansebeats. Sangene har mange gentagelser, både tekst- og tonemæssigt, og du vil derfor opleve, at selv når anlægget er slukket, da vil brudstykker af disse numre forfølge dig.
Personligt har jeg selv lidt svært ved at give mig hen til de lidt atypiske kristne elektro-beats, men samtidig må jeg erkende, at albummet rent lydmæssigt har en enorm variationsbredde, og at Bryan Olesens energiske vokal i fin stil formår at give albummet liv.
Josefine Høgenhaug Aaen