Død dreng kom til live på grund af de kristnes bønner

Birthe og Kaj Bruun oplevede, hvad troen kan udrette, da de var i Burundi i Afrika.Birthe og Kaj Bruun fik sig en stor overraskelse, da de for nylig var 3 uger i Burundi i Afrika. En dreng, som var død, blev levende igen.Kaj Bruun fortæller:
– Vi holdt et kirke-kursus for afrikanske flygtninge, som vi har mødt i Tanzania. Nu er de kommet hjem til Burundi efter at 13 års borgerkrig er slut. Her har de har oprettet en brødrekirke, som på 1½ år har fået 30.000 medlemmer.
En morgen kom en mor og fortalte grædende, at hendes mand havde sendt besked til hende om straks at komme hjem. Deres 7-årige dreng Godashe var nemlig død på sygehuset, og nu skulle han begraves.
Birthe stod og holdt moderen i sine arme, mens hun trøstede hende. Vi gav os alle til at bede for drengen og familien, og der blev sunget og bedt meget – også efter at vi var gået.

Begravelse bestilt

– Præsten var bestilt til begravelsen. Men da moderen kom hjem til landsbyen, Minago, og præsten nåede frem, kom drengen til live igen – to dage efter, at han var død.
– Vi har fået det bekræftet både af præsten og af formanden for menigheden, som begge har set drengen, fortæller Kaj Bruun, der ikke er i tvivl om, at der er sket et mirakel som følge af afrikanernes bønner.

Bekræftelse

På Udfordringens anmodning har missionærparret efter hjemkomsten til Danmark telefonisk kontaktet deres lokale kontaktpersoner i Burundi for at få yderligere oplysninger om opvækkelsen af drengen.
I en mail bekræfter Claver Clement Mapampa fra kirkens ledelse, hvad der er sket.

Sådan skete det

– Det var den 14. september 2009 om aftenen, at drengen kom på hospitalet, mens hans mor var til seminaret i Bujumbura (med Birthe og Kaj Bruun, red.).
Drengen var på hospitalet to dage, og selv om lægerne forsøgte at redde ham, døde han den 15. september om aftenen.
Om morgenen beordrede lægerne, at liget skulle bringes hjem og begraves. Folk tog liget med hjem og afventede moderens ankomst. Imens fortsatte de med at bede til Gud om at genoplive drengen i denne verden. De bad hele natten og den 16. september, da moderen kom hjem for at begrave ham, så hun, at de kristne var fortsat med at bede for drengen, ligesom de kristne på seminaret bad om at Gud måtte hjælpe hende, da hun kun havde ét barn tilbage ud af syv.
– Fra den 16. til 17. september fortsatte de kristne med at bede hele natten, og om morgenen kom drengen til live igen!
Alle de mennesker, som var til stede, undrede sig. Tro det eller ej: Gud havde gjort det mirakel, som Jesus gjorde med Lazarus i Bibelen, men vi har nu selv set det.
Hvis nogen ønsker at vide mere om miraklet, kan de kontakte os i Brødrekirken på vores mail-adresser. Må Gud velsigne jer, slutter mailen.
Birthe og Kaj Bruun har gennem en længere årrække arbejdet som missionærer for Brødremenighedens Danske Mission, som er et folkekirkeligt missionsselskab.

Ikke første gang

Daniel Ekechukwu med sin egen dødsattest. Han fik lov at vende tilbage til livet og kunne fortælle om gribende oplevelser på den anden side.

Det er ikke første gang, der er sket en genopvækkelse af en død person i Afrika. Udfordringen har tidligere skrevet om den nigerianske præst, Daniel Ekechukwu, som d. 30 november 2001 kørte galt og samme dag døde på vej til sygehuset.
To dage senere kom han imidlertid til live igen i forbindelse med en kirkeindvielse, hvor der blev bedt for de syge i et tilstødende lokale. Pludselig begyndte den døde at trække vejret – og han lever fortsat og fortæller gerne om sin overnaturlige oplevelse.
Hele denne beretning er fortalt på Udfordringens hjemmeside og dokumenteret på video-dvd’en ”Opstået fra de døde”, som også formidles af Udfordringens bogsalg.