Jeg elsker julen!

Da min ærede kollega Henni i sidste uge udtrykte sit had til julen, vil jeg til gengæld udtrykke min kærlighed til julen!Henni synes, det er for meget at holde fødselsdag for ”nogen” en hel måned. Men nu er det jo Jesus, vi snakker om. Kongernes Konge. Universets midtpunkt. Verdens frelser. Guds egen søn. Ja, Gud selv.
Hvis ikke vi kristne skulle fejre Ham, hvem skulle så?
Henni ville foretrække en to-dages jul. Men det skal du nu ikke ønske dig. Det har jeg nemlig prøvet…
Vi boede i en muslimsk kultur i udlandet. Der var ingen udstillede vinduer i december. Ingen lyskæder. Ingen julemusik. Ingen juletilbud. Ingen gløgg. Ingen julekalender. Ingen julefilm. Ingen julestemning – ikke engang den forlorne…
Dét var trist, kan jeg godt fortælle! Havde vi ikke haft en båndoptager med et par gamle kassettebånd med julesange, så var julen gået ubemærket forbi os! Først den 24. – sidst på eftermiddagen – var der nogle få kristne, der ønskede os glædelig jul. Og så spiste folk vel lidt bedre, end de plejede. Men der var ingen risalamande og ingen mandel. Intet juletræ med levende lys og ingen gaver…
Omkring midnat kunne man så gå i kirke og fejre jul et par timer, hvis man var kristen. Og dagen efter havde man fri og kunne da spise resterne. Men det var så dét.
Nej tak, kære julehadere. Må jeg bede om en kristen jul med alt, hvad der kan bimle og bamle. Der skal ikke gøres for lidt ud af hverken hygge eller pynt. Pyt med, om kræmmerne skulle tjene på det, eller om nogle går amok med deres festlige lyskæder. Vi fejrer jo Jesus…!
”Drej blot universet helt omkring.
Rør blot ikke ved min gamle Jul!”

Julen er en skøn tid, hvor vi kan skabe varme og lys i alle formørkede sind.
For julen er, hvad du gør den til.