Et liv i Guds nærhed

”At være Gud nær, er min lykke” er et statement, Asaf kommer med i Sl 73,28. Og indholdet af dette statement er budskabet i en bog, Kraften i blodet, af den amerikanske præst og forfatter Bob Sorge. Han siger i slutningen af bogen: ”Jeg har skrevet denne bog for at sætte ord på en vision om at leve i det allerhelligste”, i Guds nærhed, og på side 19 siger han: ”Det er korset, som gør evangeliet relevant for alle.”Det er bibelundervisning, der kredser om korset, blodet, at blive bestænket af blodet, at komme ind i det hellige, i det allerhelligste og være for Guds ansigt – og blive der.
Den handler meget om blodets virkning med renselse for synd, lægedom og liv, ja liv i overflod.
Der er i bogen lagt stor vægt på evangeliet, og den er fyldt med mange fine statements, og så bliver den båret oppe af Bob Sorges eget vidnesbyrd om, hvordan han som præst og lovsangsleder blev ramt af stemmeproblemer, der gjorde, at han fik sværere og sværere ved at tale, og om, hvordan Gud hjalp ham gennem et liv i Guds nærhed.
Ind imellem har forfatteren lavet tænkte samtaler mellem Gud og mennesker og mellem mennesker indbyrdes. Her oplever jeg, at han ind imellem bevæger sig lidt for langt ud, ligesom det kan være svært at følge hans teologi hele vejen. Og ind imellem bliver der lige lovligt meget blod. Han skriver: ”Når du ser på Jesu kors, er alt, hvad du ser, blod. Blod på hans isse, blod på hans ansigt, blod på hans nakke, blod på hans skuldre, blod på hans arme, blod på hans hænder, blod på hans ryg, blod på hans bryst, blod på hans ben, blod på hans fødder, blod på korset, blod på jorden. Det var et blodorgie.” Tja, det er muligt, at det er, hvad forfatteren ser. Jeg ser den lidende Kristus, men også den kærlige Kristus, der taler til den ene røver på korset, til Johannes og til hans mor, Maria. Jeg ser slet ikke blodet, men ved, at det er blodet, der renser fra al synd.
Hvis man ønsker at leve i Guds nærhed – og hvem gør ikke det? – kan man have glæde af denne bog. Men vær opmærksom på, at læsningen kan gøre den til et løsbladssystem, idet bogen meget let går op i limningen.

Bob Sorge:
Kraften i blodet
– kom til Gud med tillid
144 sider
150 kr.
Lychnos