Åndeligt rugbrød

– Der er så mange forskellige slags mad – jeg kan ikke bestemme mig for, hvad jeg skal spise.Hvis man tager undskyldninger for at gå i kirke, og overfører dem til det at spise, får man nogle sjove og absurde påstande. Fx ”Folk, som spiser hele tiden er hyklere; de er i virkeligheden ikke sultne.”
Men der er selvfølgelig også en sandhed i joken. For ligesom vi har brug for mad, har vi også brug for ”åndelig mad”. Det er at læse i Bibelen, bede, være med i et kristent fællesskab, få undervisning osv.
Hvis vi ikke spiser bliver vi svage og magre – sådan er det også med den ”åndelige mad”. Og vi har brug for det jævnligt – det holder ikke kun at spise et ordentligt festmåltid på en sommerlejr. Det holder desværre ikke til et helt år.
Så find et sted at komme, hvor du får noget ud af det. Lad være med at nøjes med tørt brød – få fat i noget der er friskbagt!
Jeg kan sagtens mærke, hvis jeg ikke bruger tid med Gud et stykke tid. Nogle gange har vi måske ikke lige ’appetit’ – men vi ved jo, at vi har brug for det. Og når vi smager noget der er godt, får vi lyst til at spise mere og mere…