Ung kirkemusik?

Bliv Lys er en rejse gennem de forskellige kirkelige højtider, som Tersløse Kirkes Børne- og Ungdomskor flot leder os igennem. Det er fredfyldt kor- og kirkemusik.Sognepræst Frederik Berggren Smidt har i 2008 lavet en samling på129 salmer, som dækker alle årets gudstjenester. På denne cd er 14 af disse salmer kommet med. De har dog fået tilsat nye melodier.
Frederik Berggren Smidt har taget udgangspunkt i gudstjenestelæsningerne fra Det Gamle Testamente. Derfor kan man se, hvilken tekst hver enkelt sang tager udgangspunkt i.
Det er derfor også meget passende, at der imellem albummets 14 numre er indflettet 5 læsninger. Der er tre læsninger fra 1. Mosebog om Skabelsen, Kains mord på Abel og Jakobs kamp med englen, der endte med, at Jakob fik et slag på hoften. Samt en læsning fra 5. Mosebog om valget mellem livet og døden og en læsning fra den kendte Salme 121: ”Jeg løfter mit blik mod bjergene”.
Et lille udsnit af teksten fra ”Som en vintergækkens gåde” lyder således: ”Herre, lad din vilje ske! Dine underfulde hænder, dine fingres store værk! Uanset hvor vi os vender er du gådefuld og stærk.”
”Jorden spærrer op sit gab” og ”Herren har besøgt sit folk” giver lidt rytmisk identitet ind i albummet og minder mere om musicalsange, modsat de fleste andre sange, der mere præges af en reflekterende og stille ro. Særligt ”Kom, du som var den første” er flot og fredfyldt sunget til en dejlig melodi, mens ”Jorden skælver nu i nat” lyder lidt melodramatisk, uden dog at blive dunkel.
Der bliver i ”Skal vi søge til din himmel” og ”Himlens fugle” sunget særligt flot for, mens det giver en flot dynamik, at forskellige skiftende synger for i ”Ene Jacob står tilbage”.
Korsangene med de lyse barnestemmer bliver dirigeret af Lea Deascu og akkompagneret af guitar, klaver, fløjte, percussion, bas og flugelhorn.
John