Brudekirke med naturlig belysning

En kirke i Tyskland har opført en kirke i plexiglas, som oplyses af solens stråler.Mange kirkebygninger var tidligere nøje designet således, at lysstråler på en speciel måde kunne trænge ind gennem vinduerne.

Den tyske lyskirke er ikke kun til pynt. Fra august kan man således blive viet i den, og til det første brudepar er der præmier.

De naturlige stråler tabte dog med tiden konkurrencen med det elektriske lys, og tidligere tiders finesser gled i glemmebogen.
En undtagelse er Den Evangeliske Kirke i Hessen og Nassau i Landesgartenschau, Tyskland, der netop har præsenteret en ”LichtKirche” (”lyskirke”), udført som moderne kirkekunst. Kirken, der er transparent, er lavet af plexiglas og er desuden mobil.
Et ”helligt kunstværk”, lyder beskrivelsen på kirkens hjemmeside om konstruktionen, der er inspireret af Jesus, der siger ”Jeg er verdens lys”.
Hensigten er ikke, at lyskirken blot skal stå til pynt. Den tages i brug til april, og initiativtagerne stiller den til rådighed for bryllupper fra august.
Hvem der som de første får mulighed for at sige ”ja” til hinanden i lyshavet fra solens stråler, afgøres af en konkurrence på kirkens hjemmeside. Vordende brudepar kan her dyste ved at skrive den bedste begrundelse for, at netop de skal være lyskirkens første brudepar.
Foruden vielsen vinder det heldige par også champagne til 40 gæster og et eksklusivt ophold på Hotel Dolce Bad Nauheim, der er et firestjernet hotel.
Se kirken på: www.ekd.de