En anden tone i livet

Naomi Carroll har en stemme, der kan konkurrere med mange af hendes konkurrenter. Men modsat mange af dem fører hun ikke et image af fysisk perfektion, uopnåelig skønhed og seksualitet.Naomi Carrolls image stemmer meget mere overens med hendes private: en talentfuld, nede-på-jorden ung kvinde, der deler de samme problemer, som mange millioner af amerikanere – og danskere – kæmper med.
– Jeg har kæmpet med overvægt hele mit liv. Jeg har kæmpet med depression. Og jeg skammer mig ikke over at sige, at disse ting til dels har gjort mig til den, jeg er, og er det, som binder mig til mine fans. Fordi de kæmper med de samme ting, siger Naomi Carroll og tilføjer:
– Hvad er det, som vi alle virkelig ønsker at føle? Jeg er ikke alene, siger hun.

Regionalt hit

Naomi Carroll udgav sidste år sit debutalbum, ”Becoming”, der bestod af en række popnumre sunget af hendes karikaristiske, stærke og pulserende vokal.
Hendes musik er blevet beskrevet som en unik blanding af musikere som Sara Bareilles med elementer af Norah Jones og Coldplay. Titelsangen ”Becoming” er siden blevet til et regionalt hit.
Ifølge Naomi Carroll skyldes det, at hun ønsker at relatere ærligt til sine fans og åbent lægger vægt på sin tro.
– Jeg har en sang, der hedder ”Real”, og det er virkelig sådan, jeg ønsker at leve mit liv. Ægte og nogle gange smertefuldt gennemsigtigt omkring mine problemer, og hvordan jeg hver dag kæmper for at ”leve godt” og ikke blot eksistere, siger Carroll, ifølge sin myspace-side.

Valgte en anden vej

Hun ønsker at opmuntre lyttere til at beholde deres håb og drømme og leve uden presset for perfektion. I sangen ”Becoming” synger hun: ”Det er ikke den, jeg var, men den, jeg er på vej til at blive”.
– Hollywood og New Yorks fremstillede image af popikoner kan resten af os ærlig talt ikke relatere til. Jeg ønsker at min stemme, sangenes tekster og mit image skal være tilgængelige for mine fans, som er mine venner. De nyder – ligesom jeg selv – relevant musik som ud over underholdning også bevæger én og vækker en følelse, et minde eller endda håb. Jeg ønsker at skabe og udleve den slags musik. Instinktivt vidste jeg, at hvis jeg tog New York- eller Hollywood-vejen, ville jeg blive presset til at gå på kompromis og blive noget, jeg ikke er, siger Carroll.
Hun skrev i stedet pladekontrakt med det nærliggende Warr & Peace Records.

Udøser sin egen historie

For nyligt optrådte Naomi Carroll i fire dage med koncerter i stærkt bevogtede fængsler for at opmuntre de kvindelige fanger.
– Jeg har en passion for musik, og jeg har et kald, om man vil, for at tjene kvinder. Jeg elsker at udøse min egen rejse gennem sang, fortælle ægte historier og have ægte samtaler omkring ting i livet, siger Naomi Carroll, der allerede begyndte at skrive og optræde med sine egne sange som 11-årig.
Hun er opvokset som præstedatter i Florida og har i løbet af de sidste fem år optrådt med musikere som Bill Gaither og Randy Travis.