Helbredt efter 20 år med rygsmerter

Holger Appel oplevede på et øjeblik at blive helbredt af en ukendt mand. Nu er han selv blevet troende og helbreder andre i Jesu navn. Men konen forlod ham… Kort før Holger Appel fyldte 40 år så han en udsendelse i tv, som ændrede hans liv.Det var om helbrederen Charles Ndifon i serien Åndernes Magt i 2001.
– Vi så, hvordan Roger Pedersen blev helbredt for dobbeltsyn, og en ung fyr kunne smide krykkerne, husker Holger Appel.
– Jeg havde selv bøvlet med min ryg i tyve år. Jeg var blevet henvist af lægen til kiropraktor og bandagist, men uden at det hjalp noget.
Siden jeg havde arbejdet som mekanikerlærling omkring 1980, havde jeg haft en kontinuerlig smerte i ryggen og i benene. Når jeg stod ud af sengen om morgenen, skulle jeg bruge en halv time på at få benene til at virke.
Lægen foreslog, at jeg skulle gå med tykkere såler, men da det heller ikke hjalp, begyndte jeg at se mig om efter alternative behandlingsformer.

Akupunktur hjalp ikke

– Jeg gik til zoneterapeut og fik også akupunktur, men det gav kun en kortvarrig forbedring eller ændring. Det føltes efter akupunkturen, som om benene var vredet.
Jeg fik at vide, at jeg bare skulle gå til flere behandlinger – men det hjalp ikke, og det kostede en masse penge.
Jeg prøvede også med andre alternative behandlinger, men uden nogen varig forbedring, erkender Holger Appel.

Kristen helbredelse

– Da jeg så tv-udsendelsen om Charles Ndifon, var jeg klar over, at her var noget, der var stærkere.
To uger efter så jeg tilfældigt en annonce i ugeavisen for et kristent helbredelses-møde i Kolding. Det var med en afrikaner, der hedder Victor Emenike. (www.it-is-easy.org)
Min søn Søren på 9 år havde problemer med vandladning. Så jeg tog derop med ham.
Der så nu ikke ud til at ske noget, da vi var oppe på scenen. Men bagefter kom en mand fra Apostolsk Kirke i Kolding hen til os og spurgte, om han måtte bede for mig.
Det måtte han da gerne, så han lagde forsigtigt en hånd på min skulder, og straks var det, som om ryggen blev lynet ligesom en lynlås.
Da det var over Sørens sengetid, ville han gerne bæres af mig. Jeg kunne normalt ikke holde ud at bære ham for min ryg. Og jeg havde lige arbejdet med at grave 60 kvm. ud til en kælder, så min ryg var helt kvast. Men nu løftede jeg Søren og bar ham uden problemer. Så vidste jeg, at der var sket noget.

Ukendt helbreder

– Jeg har senere forsøgt at finde ud af, hvem manden var, som bad for mig. Men det er ikke lykkedes. Jeg kan heller ikke huske, hvordan han så ud – bare at han havde mørkt hår.
Men senere har jeg fundet ud af, at det ikke er så vigtigt, hvem der bliver brugt som kanal for helbredelse. Det er Jesus, det kommer an på.
Men jeg ringede og sagde til nogen i kirken, at jeg gerne ville komme og fortælle, hvad der var sket, så de kunne se, at det virkelig nyttede noget, selv om det måske ikke altid kunne ses.

Fyldt med fordomme

– Jeg var meget begejstret, da jeg kom hjem den aften. I vores familie har vi aldrig været troende.
Dengang troede jeg, at Bibelen kun kunne bruges til at slå andre oven i hovedet med. Jeg var fyldt med de fordomme, som de fleste danskere har over for kristendommen. Vi vidste jo ikke, at der var kraft i det…
Jeg havde talt med min genbo, som kommer i Pinsekirken i Haderslev.
Hans Hummelure, som han hedder, havde foreslået, at jeg skulle komme med ind i kirken. Men jeg havde bare svaret, at det nok var okay for ham at tro på det, men ikke for mig.
Da Hans nu hørte, at jeg var blevet helbredt, blev han meget glad. Han sagde også til mig, at jeg skulle holde fast i min helbredelse, for Djævelen ville sikkert prøve at tage den fra mig igen.
Jeg tænkte bare: ”Hans, du har da vist fluer under kasketten.”
Men ganske rigtigt kom der efter tre uger nogle symptomer, som om jeg var syg og havde mistet helbredelsen.
Nu huskede jeg, hvad Hans havde sagt. Og jeg sagde højt til Djævelen: ”Du kan godt forsvinde, for Jesus har helbredt mig.”
Straks forsvandt smerterne igen. Det gentog sig 6-7 gange, og jeg fandt ud af, at det virkede at bruge Jesus’ navn.

Ikke plads til flere

En måned efter kom Charles Ndifon (fra udsendelsen i tv2) til Kolding. Hele min familie tog derop for at opleve det.
Men den aften var der så mange folk, at vi slet ikke kunne komme ind. Der var heller ikke p-pladser nok. Så vi måtte køre hjem igen.
To dage senere tog vi derop igen, fordi min kone havde noget med skulderen.
Desværre syntes hun ikke om måden, det foregik på. Hun tog straks afstand, og så fik hun jo ikke noget ud af det, beklager Holger.

Ville hjælpe alle

– Jeg er den type, at når jeg oplever noget positivt, så skal alle andre også høre om det og opleve det selv, forklarer Holger. – Så jeg foreslog alle de syge, jeg kendte, at de skulle blive helbredt ligesom mig.
Jeg vidste jo, at det var muligt, selv om det ikke altid sker. Men hvorfor ikke prøve?
Det reagerede min familie og nogle venner imod.
Da min kone så, at vi mistede venner på grund af min tro, besluttede hun også selv at gå sin vej. Det er nu ca. 5 år siden. Vi er i dag skilt, og det har været hårdt…
Vi delte børnene – jeg fik drengen, hun fik pigen. Ofte klamrede de sig til mig, og jeg kom selv til at græde. Heldigvis har vi fortsat et godt forhold til vores to børn.
Det var ikke kærlighed, der manglede mellem min kone og mig. Og hun er et godt og retskaffent menneske.
– Det kan være hårdt at blive kristen, for man mister måske venner, og folk tror måske, at man er med i en sekt. Men det beskyldte de jo også Jesus for, så det er okay med mig.
Og man får det, man mister, hundrede gang igen. Jeg har aldrig haft så mange og gode venner. Jeg ville ikke bytte.
I starten troede jeg, at min kone skulle komme tilbage. Men for tre år siden nåede jeg til et punkt, hvor jeg ikke længere ønskede, at hun skulle komme tilbage. Det sagde jeg til Gud, og i løbet af en nat var det, som om der blev trykket på reset-knappen. Jeg kunne begynde på en frisk. Nu har jeg en kæreste, som jeg gerne vil giftes med.

Helbreder også

– Efter min helbredelse havde jeg bare lyst til at vide mere om Gud og Jesus. Jeg gik på et Alpha-kursus om kristendom i Multihuset i Haderslev.
Jeg har efterhånden været med otte gange, og nu underviser jeg også selv.
Holger Appel er også selv begyndt at bede for syge, og mange bliver raske.
– Ofte får jeg det, som Bibelen kalder ”Kundskabsord” om dem, jeg skal bede for. Når jeg siger det til dem, passer det som regel, og det hjælper dem til at forstå, hvad deres problem skyldes. Det kan ofte være noget med manglende tilgivelse, som gør folk syge. Og vi beder jo i Fadervor om, at Gud vil tilgive os, ligesom vi tilgiver dem, der har gjort noget imod os. Gud kræver ikke, at vi kan, men kun at vi vil.
Også kristne går ofte rundt med problemer, fordi de hører en masse – men ikke bruger det. Så får man forstoppelse.
Evangeliet om Jesus skal ud af kirken – ud på gaden – ud og bruges, siger Holger Appel.
For et par år siden sagde han sit job op og blev selvstændig servicemand. Hans eget firma hedder H.A. handyrep.
Holger reparerer fx vaskemaskiner og ordner huse, og der er nok at lave.
– Men jeg ville helst bruge al min tid på at bede for andre og fortælle dem om Jesus, smiler den forvandlede sønderjyde.


Artiklen fortsætter efter annoncen: