Thomas og Suna bruger extreme sport

Thomas og Suna har i fem år rejst rundt med teamet GX International. Med extreme sport og flotte shows har de sammen med et team af unge fortalt tusinder af mennesker om Jesus. For fem år siden blev Thomas og Suna Hansen gift på en strand på Hawaii. Noget de fleste mennesker kun drømmer om. Forud for brylluppet lå en tid med dramatiske oplevelser, inden de hver for sig overgav deres liv til Jesus.

Thomas og Suna blev for fem år siden gift på Hawaii. Siden har de rejst verden rundt med GX Intl.

Men hvis man tror, at livet derefter har været stille og rolig for familien Hansen, må man tro om igen. Det har været fem år fyldt med spændende oplevelser. Og det centrale omdrejningspunkt i livet og familien er Jesus.
– Det er ham, vi lever for. Jeg kan slet ikke forestille mig et liv uden Jesus, fortæller Suna og tilføjer:
– Tænk, hvis der aldrig var nogen, der havde fortalt mig om Jesus. Det er forfærdelig at tænke på. Vi må ud og fortælle andre om Jesus, så de ikke behøver at fortsætte med at leve et tomt liv!
Det er det brændende ønske, der motiverer dem begge, og de har i flere år rejst rundt med gruppen GX International.

Med bmx, dans og dj’s

GX International er et team af unge, som optræder med skating, in-linere, BMX-cykler, dansere, DJ’s og b-boys. De sammensætter shows til forskellige events. Ind imellem de forskellige stunts fortæller de unge deres egen historie.
– Evangeliet om Jesus bliver også fortalt – lige på og radikalt, fortæller Thomas, som var med på sin første tur tilbage i 2002. Som tidligere verdensmester på bmx leverer han en top-professionel præstation. Hvilket for øvrigt kan siges om hele teamet.
– Vi har en høj standard og ønsker hele tiden at udvikle os. GX startede i USA og arbejder derudfra. Teamet er en del af Impact World Tour, men laver også egne events. Og nu skal der til at ske noget mere i Europa! fortæller Thomas.

Eget team

Han og Suna blev sidste år ledere for GX Europe og vil samle og udvikle et europæisk team.
– Vi har nu et team her i Norden, som er under GX international i USA. GX Europe kalder vi det, og vi arbejder ud fra Ungdom med Opgave i Danmark. Vi sammensætter teams, træner og udruster talenter inden for ekstrem sport, dans og DJ´s i GX Europe, fortæller Thomas.
Ønsket er, at teamet skal bestå af 10-20 personer og have base i Danmark, hvor de vil lave shows i kirker, på efterskoler mm. Det er også meningen, at teamet skal tage ud til andre lande i Europa.
– Visionen blev født efter en stor turné i efteråret 2007 i Skotland. Bagefter rejste vi med et lille team til Danmark, hvor vi besøgte kirker i Rønne, Hillerød, Ringsted, Holbæk og Haderslev. Vi oplevede Guds kraft over turen, og vi så mennesker blive helbredt. På de 10 dage turen varede, så vi over 300 unge mennesker tage imod Jesus, lyder det begejstret fra parret.

Thomas på tour med GX International. Et show veksler mellem tale og performance.
GX teamet rundt i hele verden

GX har optrådt i hele verden. I Europa har de været i Norge, Sverige, Finland, Danmark, Holland, Skotland, og sidste tur gik til Spanien.
– I efteråret var vi i Spanien i en måned. Her var vi i Mortrill, Ceuta og Gibraltar. I Ceuta, som er en spansk stat i Nordafrika, er 50% af befolkningen muslimer. Her oplevede mange, at Jesus er den sande frelser. Vi så også helbredelser. En muslimsk kvinde blev helbredt for sklerose. Hendes smerter forsvandt, og hun kunne rette sin krop ud, beretter Suna og fortsætter:
– Rundt på de lokale skoler holdt vi foredrag og lavede små demo shows, og de unge var åbne for evangeliet. I Gibraltar, som er en britisk stat i Spanien, måtte vi den sidste aften lave to store shows, for 1600 mennesker ad gangen. Vi havde egentlig kun planlagt at lave ét, men oplevede så stor interesse fra befolkningen, at vi fremførte et ekstra show.

Live på DR

Thomas og Suna kommer begge oprindeligt fra Randers, og det er også her, de bor i dag. Sammen med børnene Maria, Silke og Zakarias er der også en hverdag, der skal hænge sammen. Der skal mange penge ind til familiens rejseomkostninger og de daglige udgifter. I de perioder med shows og andre aktiviteter er der jo ikke lønindtægter.
– Men Gud er god og sørger for os, smiler Suna, som for øjeblikket studerer til pædagog. Thomas har flere ting i gang. Han sælger cykler, er vikar på en institution for unge og har sit eget firma – All Access – der udlejer ramper og udfører bmx-shows. På den måde kan han selv tilrettelægge sin tid.
– I vinter blev jeg ringet op af DR og spurgt om at levere et bmx-show til DR sportens årsrevy. Det var helt vildt fedt, vi fik rigtig god respons af både producer og publikum. Og det var da lidt fedt at hænge ud med “de kendte” til after-party, griner Thomas.
Men vigtigst for Thomas og Suna er det, at det giver penge til missionsarbejdet, for der er en evighed, der venter.


Artiklen fortsætter efter annoncen: