Kristendommen i år 2050

Ligesom man kan lave vejrudsigter, kan man også lave ”religions-udsigter”.I øjeblikket er kristendommen den største religion i verden. Men hvordan vil det se ud om fyrre år?Ligesom man kan forudsige vejret – med en vis fejlprocent – kan man også forudsige religionernes udbredelse.
I den for nyligt offentliggjorte bog ”Atlas of Global Christianity” forsøger man at fastlægge det fremtidige religiøse landskab ud fra demografiske og religiøse tendenser.

Kristendom og Islam

Her forudser man, at verdens befolkning vil stige fra de nuværende 6,2 milliarder, til 9,2 milliarder i år 2050, og at kristendommen sammen med islam vil være de mest dominerende religioner.
I dag er 55,6 pct. af verdens befolkning enten kristne eller muslimer. Og i år 2050 vil det tal altså være steget til 62,1 pct, skriver Dagen.
I så fald vil antallet af kristne være steget fra 2,3 mia. til 3,2 mia. i år 2050, mens antallet af muslimer ligeledes vil stige fra 1,5 mia. til 2,4 mia.
Kinesiske folkereligioner er nogle af de store tabere. For hundrede år siden praktiserede 22 pct. af verdens befolkning kinesiske folkereligioner, mens andelen i dag kun kommer op på 6,6 pct. Og det fald vil fortsætte.

Fald i ateister

Verdens ateister og agnostikere vil også falde. I 1970 udgjorde de 20 pct. af verdens befolkning, mens de i dag er sunket til 11 pct. Og i år 2050 forudser man altså, at de vil komme helt ned på 7,5 pct. af verdens befolkning.
Der vil være en stor religiøs mangfoldighed, især i den vestlige verden, hvis sekulariseringen og indvandringen fortsætter, lyder forudsigelserne. På den sydlige halvkugle er tendensen derimod modsat. Her vil én religion være dominerende, enten kristendommen eller Islam.