Hvad er der galt med mig, siden ingen vil have mig?

Rob Mitchell har fortalt historien om sit liv som barn og ung i bogen ”Afvist”.Allerede som treårig blev Rob Mitchell efterladt på et børnehjem af sin psykisk syge mor. Beretningen i bogen Afvist handler om en smertefuld rejse gennem livet for Rob og munder ud i spørgsmålet: Hvad er der galt med mig, siden ingen vil have mig?Afvist er en streng bog at læse. Den fortæller om Robs lidelser, fra han kun er tre år, til han som tyveårig frigør sig for hadet til alle dem, der efter hans mening har givet ham en kold følelse af at være uønsket og afvist.

Uønsket af forældre

Hans største ønske er at opleve at få et rigtigt hjem med en far og mor. Efterhånden må han dog indrømme, at dette er ønsketænkning, som han aldrig vil komme til at opleve: Hans far er på sindsygehospital, og hans fordrukne mor har ikke kræfter eller mulighed for at give sin eneste søn et hjem – eller bare en smule kærlighed, så han kan få et nogenlunde indholdsrigt liv.

Opildnet af bedstemor

Robs ”held” er, at han har en elskelig bedstemor, som lever og ånder for sit barnebarn. Hun opildner ham til at holde ud – selv med alle odds imod sig. Gennem alle Robs lidelser og prøvelser er hun det eneste lys og holdepunkt i tilværelsens skuffelser og smerter. Desværre bor hun flere hundrede kilometer fra børnehjemmet, så de kan kun mødes få gange om året.

Vakt af børnehjemsmedarbejder

På børnehjemmet er der en medarbejder, der er personlig kristen, og hun vækker Robs interesse for kristendommen. Hun lærer ham at bede – også selv om det kan synes umuligt for et skuffet og disillusineret menneskehjerte – at lære Jesus at kende som en, der ikke skuffer eller svigter.
Hun siger til ham: Gud – og jeg – elsker dig!
Han bliver et søgende menneske: Han opgiver ikke håbet om at komme til at leve i et hjem med en far.

Adopteret af Gud

På et tidspunkt i sit ungdomsliv får han som et svar fra Gud ordene: Kald mig Far, Rob. Kald mig ”hjem”.
Han forstår, at Gud vil adoptere ham, en dreng hvis hjerte er dækket af barndommens skidt og sår!
Stille svarer han: Okay, Gud. Det er en aftale. Jeg vil kalde dig Far. Jeg vil kalde dig ”hjem”.
Efter læsning af denne alvorlige beretning ser man meget tydeligt værdien af gode kristne lærere og medarbejdere i socialforsorgen. Mennesker, der ikke bare har medmenneskelig omsorg og kærlighed, men også tør fortælle svage og svigtede individer, at Gud elsker dem og alle sine skabninger – ikke mindst dem, der føler sig mest forladt, fortabt og afvist.

Rob Mitchell: Afvist
212 sider • 249,95 kr.
Lohse