Indstil din modtager – hvis du vil høre Hyrdens stemme

Gud vælger åbenbart den frekvens, som er åben… – Hvordan kan det være, at Gud giver syner og åbenbaringer til selv muslimer, mens nogle af os ’gamle’ kristne ikke får sådanne åbenbaringer…?

Salomons søjlegange – Maleri af Birthe Anhøj – galleri-bathya.dk

Sådan spurgte en ung kristen studerende, efter at jeg for nylig havde holdt et foredrag om, hvordan mange muslimer oplever syner og åbenbaringer i drømme. Ofte ser de en lysende skikkelse, som taler ind i deres livs-situation om Jesus.
Det er klart, at de derefter er meget motiverede for at tro på Jesus Kristus som frelser.
Hvem der bare fik sådan en åbenbaring…

Jomfru Maria…?

På samme måde er det ofte svært for protestantiske kristne at tro eller acceptere, at katolikker kan modtage åbenbaringer – endda med Jomfru Maria indblandet – i Medjugorje eller ved de andre kendte helligsteder.
Og vi kunne tilføje andre spøjse eksempler: Folk, der bliver helbredt ved at røre ved stigmatiserede mennesker eller ved at indtage nadveren. Eller gennem salveklude. Eller Paulus’ arbejds-forklæder.
”…folk kappedes om at få fat i de arbejdsforklæder eller tøjstykker, som Paulus havde brugt. Når tøjstykkerne derefter blev lagt på syge, blev de syge helbredt, mens andre blev befriet fra onde ånder.” Ap.G. 19,11-12.

Stenene skal råbe

En af mine ny-kristne venner var optaget af sten, mens hun var alternativt-troende. Som ny-kristen følte hun, at Gud talte gennem de mærkelige sten, som hun fandt.
Det havde jeg gamle lutheraner svært ved at sluge…
Men i dag ser jeg lidt anderledes på det.
Jeg tror, at Gud taler til os på den måde, som vi bedst kan forstå.
Vi må jo anerkende, at det er den samme Helligånd, der virker, hvis den leder os til sandheden om Jesus Kristus.
Hvordan kan Helligånden vise sandheden om Jesus for fanatiske muslimer i lukkede lande og kulturer? De ville jo aldrig gå ind i en kirke. De dræber jævnligt kristne budbringere, som man ofte kan læse på Udfordringens udlandssider…
Men de tror, at Allah kan åbenbare sig gennem drømme. Her har de en åben kanal. Og så taler Gud simpelthen gennem deres drømme.
Det er jo genialt, men Gud er også genial – og barmhjertig selv over for dem, der ikke vil vide af ham.
På samme måde med katolsk-orienterede mennesker, som ofte har lært mere om at bede til Jomfru Maria end til Jesus selv. Det synes jeg personligt ikke er så korrekt, men jeg må da indrømme, at hvis Gud skal vejlede dem til hele sandheden, så er det godt fundet på at lade Jomfru Maria åbenbare sig i et syn for dem og sige: I skal tro på Jesus, min søn, og gøre det han siger!

Den levende Bibel

Når vi ”gamle” troende kristne især får vores ”åbenbaringer” gennem Bibelen, så skyldes det simpelthen, at det er vores åbne kanal.
Det er der ikke noget galt i – tværtimod! Bibelen er et fantastisk ”orakel”. Her kan man læse sig til svar på det meste, MEN ikke nok med det:
Hvis du opfatter Bibelen som en levende dynamisk bog, som Helligånden også i dag taler igennem – til dig personligt – så vil du med garanti også modtage personlige ord fra Gud, som elsker dig.
For Bibelen bliver din åbne kanal til Gud.

Hør det igen!

Derfor kan selv vi ”gamle” kristne, som tror, vi har hørt det hele, opleve NYE åbenbaringer fra Gud – HVIS vi tror, at han fortsat taler til os. Personligt. Så sker det.
De kristne og de menigheder, som holder den mulighed åben, modtager både profetier, kundskabsord, tungetale, helbredelse, osv.
Fordi de er åbne for det.
Og modsat vil vi have svært ved at høre Guds stemme, hvis vi ikke tror, det er muligt. Eller hvis vi kun tror, det er muligt på vores måde.

Hyrdens stemme

Det er klart, at alle budskaber og åbenbaringer skal bedømmes, om de er fra Gud. Det kan vi dels gøre ved at sammenligne med det nedskrevne budskab i Bibelen, dels ved at bedømme budskabet åndeligt. Denne bedømmelse skriver Paulus en del om i bl.a. Korinterbrevet 12-14.
Når Helligånden siger noget til os, så strider det aldrig imod den åbenbaring, vi har igennem Guds Ord – Bibelen.
Mange af os kristne har brug for at høre den gode hyrdes varme stemme – igen. Det gælder derfor om at få åbnet for modtageren – at forvente, at Gud taler til os. Så begynder det at ske.


Artiklen fortsætter efter annoncen: