Netanyahu på Holocaust-dag:
“Iran vil ødelægge Israel, men verden er tavs”

Det er idag holocaust-mindedag i Israel, og den er bl.a. blevet markeret med to minutters standsning af al trafik, og at folk forlod deres køretøjer og stod med bøjede hoveder og mindedes de 6 millioner jøder, der blev ombragt af nazismen.På tærsklen til denne bevægende dag fremsatte statsminister Binyamin Netanyahu i en tale ved en højtidelighed i Jerusalems Yad Vashem-mindeinstitution en advarsel om “et voksende tidevand af antisemitisme, fremkaldt af radikale islamistiske irganisationer og regimer, anført af Iran og dettes satellitter”.
– Jeg opfordrer verdens oplyste nationer til højlydt at fordømme Irans destruktive hensigter og at handle resolut for at standse det fra bevæbne sig med atomvåben, sagde den israelske regeringschef til sine tilhørere, der bl.a. omfattede hundreder af holocaust-overlevende og disses familier, politiske ledere og diplomater.
Videre sagde han:
– Verden har hidtil svigtet med at fordømme Teheran. Vi hører ikke nogen afvisning, fordømmelse eller ramaskrig. Verden fortsætter blot som vanlig. Hvis vi har lært noget af holocaust, må det være, at vi ikke må være tavse eller lade os afskrække, når vi konfronteres med ondskab.