Muggent vejr

”Vejret kan være optaget eller er muligvis stoppet med at svare.” Det var den besked, jeg fik, da jeg tændte for min computer en morgen. – Jamen, det er da helt fint, tænkte jeg og skulede ud på regnen, der silede ned uden for mine vinduer, – for jeg gider da heller ikke snakke med sådan et møgvejr…Nu var det selvfølgelig ikke det ”rigtige” vejr, der sådan forsøgte at kommunikere med mig fra computerskærmen, men et lille program, der ligger på skrivebordet og med små billeder fortæller mig, om solen skinner, eller det er overskyet. Selv om jeg jo egentlig bare kunne trække gardinerne fra, hvis jeg ville vide det.
Men ved nærmere eftertanke er der måske en god grund til, at vejret laver protestdemonstrationer? Jeg så for en tid siden et program i fjernsynet, som handlede om en lillebitte by helt oppe i Alaska, som er ved at falde i havet på grund af den globale opvarmning. Permafrosten i jorden smelter, og havet omkring byen fryser ikke længere til is om efteråret. Det betyder, at havet får frit spil til at æde af den lille tange, som byen ligger på, når efterårs- og vinterstormene kommer. Nu vil landsbyen sagsøge de store amerikanske kraftværker i håb om at få vejret til at makke ret…
Der er så meget snak om den der globale opvarmning, at det for nogen næsten er blevet en religion i sig selv. Selv mine børn er optagede af, hvad der er ”klimavenligt”. Her den anden dag nægtede den ældste at spise sit kød, fordi køer ikke er klimavenlige. Mærkeligt nok, så plejer han ikke at tage det argument i brug, når vi skal have burgere til aftensmad…
Men tilbage til det sure og selvoptagede vejr på min computer. Oppe i øverste højre hjørne på skærmen er der en mørkegrå regnsky, og jeg kan se, at temperaturen i den nærmeste storby ikke kommer ret højt op på temperaturskalaen. Men jeg sidder her lunt og godt inden døre og er egentlig lidt ligeglad…

For har vejret egentlig noget at være muggent over? Det kan jo te sig, lige som det har lyst, og der er ikke ret meget, vi kan gøre ved det – andet end at lade være med at gå ud i det…