Juliane tilgav sin krænker ved graven

Som 17-årig blev Juliane misbrugt af en kollega – og det ødelagde meget af hendes liv – indtil hun fik brudt forbandelsen.”Da jeg var 17 år, blev jeg sexuelt misbrugt”, fortæller 50-årige Juliane Jakobsen i Ilulissat i Nordvestgrønland.

Jeg oplevede, at en tung byrde blev løftet af mine skuldre…

”En kollega skulle køre mig hjem fra arbejde, men kørte modsat mit hjem, standsede bilen og forsøgte at hive tøjet af mig. Jeg kæmpede imod, men til sidst gav jeg op og lod det ske.

Under akten hørte jeg snorkelyde fra manden, og til sidst var han helt rolig. Jeg fik presset mig ud og forlod bilen. Jeg løb hele vejen hjem gennem sneen. Jeg var oprevet.

Politiet kom

Senere på aftenen bankede politiet på vores dør. De ville se bunden af mine støvler. Mine fodspor havde vist politiet vej til mit hjem.

Det viste sig, at min krænker ikke var faldet i søvn, men var død oven på mig. Det var hjertestop. Politiet troede på min forklaring. En barsk tid fulgte. Jeg var skamfuld.

De næste døgn sov jeg slet ikke. Jeg så ham hele tiden for mig. Jeg var slet ikke på arbejde i 14 dage. Jeg fik medicinsk hjælp fra sygehuset. Det var en meget hård tid.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hash-misbrug

Begivenheden forfulgte Juliane i rigtigt mange år.
År med misbrug af hash og alkohol. Hun var gennem et 2-årigt ægteskab.

Hun fandt senere sammen med Carl Jakobsen, som hun har en søn med. På et tidspunkt betroede hun sig til Carl, som trøstede hende.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men vendepunktet skete først senere.

Fik hjælp i frikirken

Juliane deltog som regel i gudstjenesterne i Den Lutherske Kirke, men 1. påskedag 2005 følte hun en tilskyndelse til at gå til gudstjeneste i Inuunerup Nutaap Oqaluffia (den grønlandske frikirke). Hun havde aldrig været der før.

”Jeg blev straks grebet af lovsangen”, fortæller Juliane.
”Det var som om, jeg kendte sangen. På det tidspunkt havde jeg store problemer – også i ægteskabet. Mødelederen sagde, at der var én i salen med store problemer og tilbød forbøn. Under forbønnen græd jeg meget, men blev fyldt med en meget stor glæde.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ud af hash-misbruget

I de følgende år kom Juliane gradvist ud af sit misbrug af alkohol og hash – og når Carl ville drikke, bad hun om nøglen til hjemmet, for hun ville ikke have alkohol i hjemmet af hensyn til deres søn.
I 2007 valgte Juliane at blive døbt. En nat var hun vågnet to gange.

”Jeg oplevede, at den ene halvdel af kroppen var kold, den anden varm. Det var som om, at Satan ikke ville slippe mig. Derfor besluttede jeg at blive døbt.

Under dåben sagde Gud til mig, at jeg skulle tilgive min krænker.

Sammen med min mand gik jeg ud til kirkegården. Et lille stykke fra kirkegården satte min mand sig på en bænk og ventede. Jeg fortsatte alene det sidste stykke. Jeg kunne ikke finde graven, men bad Gud om at vise mig den.

Skældte ham ud

Da jeg nåede frem til graven, standsede jeg ved det lille trækors og begyndte at skælde min krænker ud.
Jeg råbte, jeg græd, og jeg fortalte ham, hvor meget ondt, han havde gjort mig, og hvor meget han havde ødelagt i mit liv. Bagefter tilgav jeg ham, og så knælede jeg ned på graven og velsignede ham, og så skete der noget, jeg aldrig havde oplevet før. Jeg begyndte at tale i tunger. Det var en vidunderlig oplevelse. Samtidig oplevede jeg, at en tung byrde blev løftet af mine skuldre.”

Søndag den 7. marts var jeg med Juliane ude ved graven, hvor hun genfortalte sin historie, og hvor vi fik taget billeder af hende ved graven.

Carl tog imod Jesus

I august 2009 tog Carl også mod Jesus som sin frelser.

Han havde set, hvilke forandringer, der var sket i hans kones liv, og nu måtte han opleve det samme.
Det var et smilende og forelsket ægtepar, jeg talte med efter et ægteskabsseminar, som jeg holdt i menigheden i Ilulissat lørdag den 6. marts under vores 3 ugers genbesøg i menigheden i Ilulissat, hvor jeg var klubleder og frikirkepræst i 13 år.
Carl så meget forelsket på Juliane, mens hun berettede om fortiden og det nye liv.

I dag er Juliane medarbejder ved teen-age-møderne i menigheden. Juliane og Carl er et godt eksempel på, at Jesus kan gøre ”alting nyt”.