Nydanskere beder for gamle Danmark

Kristne nydanskere udnytter St. Bededag til at bede for deres nye hjemland. Inviterer alle til bøn i København og Aalborg den 30. april.For nogle handler St. Bededag om bøn, fordi det står i kalenderen, mens andre bruger dagen i blomsterbedene hjemme i ligusterhaven.

– Vi håber, at danskerne forstår, at bøn er naturlig, siger Hans Henrik Lund fra Kirkernes Integrations Komité.

Det vil kristne nydanskere rette op på. Derfor har de med tiltagende tilslutning arrangeret Bøn for Nationen St. Bededag. I år er ingen undtagelse. Derfor holdes storstilede forbønsarrangementer i København og Aalborg St. Bededag den 30. april. I København vil Helligåndskirken på Strøget genlyde af glad sang og inderlig bøn. I Aalborg er Vor Frue Kirke samlingspunktet.

Aktuelt i finanskrise

– Mange har glemt, at i historien kaldte kongen ofte til bøn, når nationen var i økonomiske vanskeligheder, krig eller angrebet af epidemi. I 1770 blev alle disse individuelle bededage samlet til én bededag, hvor kirkernes ringende klokker kaldte nationen til bøn.
– I mange internationale kirker i København er der opstået en vision for at mødes denne dag. Ønsket er at samle kirkerne og bede for nationen, lyder det fra Kirkernes Integrations Tjeneste (KIT), der står som arrangør. Evangelisk Alliance er formelt bagland.
I Aalborg afvikles bededagen i samarbejde med Præstenetværket af folke- og frikirker.

1500 deltagere

Og der er inviteret prominente gæster: I København er det overborgmester Frank Jensen og biskop over Københavns stift Peter Skov-Jakobsen. I Aalborg er det bl.a. tidligere folketingsformand Christian Mejdahl.

Hvor mange forventer I?
– Vi forventer 1000 mennesker i København og 500 i Aalborg, fortæller daglig leder i KIT, Hans Henrik Lund.

Positiv integration

Og hvad vil I opnå?
– Vi vil vise positiv integration, så det ikke alene er mediernes negative historier om indvandrere, der kommer frem. Arrangementer viser, at nydanskere faktisk bekymrer sig om deres nye hjemland, at de vil bidrage med noget positivt.

Samtale med Gud

– Og så håber vi, at danskerne får øjnene op for, at bøn er naturlig. Det er ikke højttravende, men håndgribeligt. Man kan bede ved blot at sende en tanke eller dele en bekymring. Bøn er samtale med Gud, siger Hans Henrik Lund.


Artiklen fortsætter efter annoncen: