Glemte børn og landsbyer i fokus

Meteorolog Mikael Jarnvig vil fortælle fra besøg i Armenien på Missions Østs årsmøde den 9. maj.Naturkatastrofer, krig og en stor sky af aske kan få de stille katastrofer til at gå i glemmebogen.
Men ikke mere.

Mikael Jarnvig er ambassadør for Mission Øst.

Mission Øst har allieret sig med den kendte meteorolog Mikael Jarnvig fra TV 2 Vejret på et årsmøde i Karlslunde Strandkirke søndag middag den 9. maj.
Mikael Jarnvig er Mission Østs ambassadør. Han vil fortælle om sin personlige oplevelse af Mission Østs arbejde i Armenien, hvor børn med handicap gemmes væk derhjemme i skam.

Børnene overlever

Mission Østs generalsekretær Kim Hartzner vil også vise filmoptagelser fra sit nylige besøg i Nepals barske bjerge. Her gjorde lokalbefolkningen i et område, hvor få vestlige har sat deres ben, et stort indtryk på den berejste generalsekretær.
– Indbyggerne i den lille landsby Duli fortalte mig, at de før i tiden måtte begrave 8-9 små børn om året. Siden i sommer, hvor de har haft rent vand, latriner og mere viden om hygiejne, har ikke et eneste barn mistet livet, fortæller Kim Hartzner.
Mission Øst begyndte hjælpen til bjerglandsbyerne i 2007, netop som FN havde erklæret området for at være i en akut nødsituation.

Nepalesiske børn får gavn af Mission Østs hjælpeindsats.
Kristne værdier for alle

Mission Øst yder akut nødhjælp og langsigtet udviklingshjælp i Østeuropa og Asien.
– Vi baserer arbejdet på kristne værdier og hjælper mennesker i nød, uanset race, religion og politisk ståsted, lyder målsætningen.
Mission Øst gennemfører projekter i Afghanistan, Armenien, Nepal, Rumænien og Tadsjikistan.
/sl