Obama bevilger $205 millioner til Israels raketforsvar

USA er blevet så imponeret over Israels succes med at ramme indflyvende raketter, at præsident Barack Obama har bevilget 205 millioner dollars som særhjælp til at oprette 10 kontrolcentre for Israels “Iron Dome”-raketforsvarssystem.Hvert kontrolcenter vil koste 40-50 millioner dollars og vil kunne beskytte byer på størrelse med Sderot mod Kassam-raketangreb fra Gaza-striben og Katyusha-raketangreb fra Libanon.

Det israelsk-udviklede “Iron Dome”-system blev testet med succes i januar iår og overbeviste det amerikanske militær om dets effektivitet i at ramme kort-distance raketter på vej ind i Israel.

Hidtil har Israel ikke haft midler til at videreføre projektet udover dets første fase, men det amerikanske forsvarsministerium opfatter nu anliggendet som “specielt” og har besluttet at imødekomme et israelsk ønske om en særbevilling, udover den regulære økonomiske støtte til det israelske militær.

En højtstående israelsk kilde betegner den positive amerikanske reaktion som “et gennembrud”, der vil gøre det lettere for Israel at fortsætte med at udvikle projektet.

Israelske sagkyndige mener, at der skal oprettes 20 “Iron Dome”-kontrolcentre for at skabe sikkerhed for israelske bebyggelser inden for raketaffyrings afstand. fra Gaza-striben og Syd-Libanon.