Visionen – der fødtes ud af smerte

Gary Witheralls besluttede sig for at tilgive sin kones libanesiske morder. Til sommer vil han samle unge til mission i Libanon og Middelhavsområdet for at fortælle om Guds kærlighed.Gary Witheralls, hvis kone døde som martyr i Libanon i 2002, vil samle hundredvis af unge, som skal fortælle budskabet om Guds tilgivelse i Middelhavsregionen til sommer.

Gary Witheralls valgte selv at følge Jesus som 17-årig, da han overlevede en motorcykel-ulykke, hvor han burde være død. 45 mio. mennesker får samme mulighed til sommer, når hundredevis af unge fortæller dem om Guds kærlighed.

Derfor vil hundredevis af unge fra hele verden samles i Rom i midten af juli til ’Transform 2010’ – en uge med lovsang og undervisning. Derefter rejser de unge sammen ud i teams i to til seks uger for at række ud til nogle af de lande i verden, hvor der bor færrest kristne.
Det er lande, der ligger i Middelhavsregionen, hvor kristendommen har sit udspring. Alligevel er det kun få mennesker, der i dag kender historien om Jesus Kristus, og ved hvem han er.
Gennem kreativ kommunikation, kunst, sport, nødhjælp, bøn og digitale medier vil de unge formidle det revolutionerende budskab om tilgivelse til de 45 mio. mennesker, som bor i de pågældende lande.
Men hele visionen udspringer af noget så tragisk som et mord på en missionær i 2002.
Gary Witheralls står for visionen. Det var hans kone, der blev dræbt.
Han har selv dedikeret sit liv til mission. Han valgte at følge Jesus som 17-årig, da han kørte galt på sin motorcykel med 100 km i timen i 1983. Ifølge politiet burde han være død.
Gary så det som et tegn på, at Gud havde ladet ham overleve med et formål. Derfor gav han sit liv til Jesus – og senere også til mission.

Ville ud at rejse

Som mange andre unge drømte Gary om at rejse ud i verden. Så da han var 20 år, sluttede han sig til Operation Mission (OM) og rejste rundt til forskellige lande med OM’s missionsskibe i 5 år.
Efter fire år på bibelskole traf han Bonnie. De følte begge, at Gud havde ført dem sammen, og giftede sig.
Sammen ønskede de at leve fuldt ud for Gud og følte, at Gud kaldte dem til at flytte til Sidon i Libanon i 2001.
De venlige og gæstfrie libanesere vandt hurtigt parrets kærlighed, og de levede et travlt og berigende missionærliv, hvor de underviste og prædikede i Sydlibanons landsbyer.
Bonnie ydede hjælp på en klinik for fattige og gravide palæstinensere.

Meningløst mord

Men i november 2002 faldt Garys verden sammen, da han modtog et opkald om, at Bonnie var blevet skudt.
En ukendt gerningsmand var trængt ind på klinikken og havde skudt Bonnie tre gange i hovedet og dræbt hende.
Mordet blev dækket af medier verden rundt, men gerningsmanden, en muslimsk ekstremist, blev aldrig fundet.
Gary blev overvældet af smerte, vrede og sorg over tabet af Bonnie, men indså, at når Gud havde tilgivet ham for så meget i sit liv, burde han også tilgive den mand, der dræbte Bonnie.
Ud af denne frygtelige oplevelse voksede visionen om ’Transform 2010’ gradvist frem. Libaneserne og andre i Middelhavsområdet skulle kende Guds kærlighed og tilgivelse.

Tilbage til rødderne

For Gary er ’Transform 2010’ en mulighed for unge kristne til at bringe deres tro, historier og evner tilbage til kristendommens historiske rødder, hvor der nu lever meget få kristne.
Og hvem ved, måske vil nogle af deltagerne blive berørt af de fortabte mennesker, de møder, ligesom Gary Witherall, der har givet sit hjerte til Mellemøsten – så de må kende Jesus.
Af Vanja Lütje
og John Engedal