50 kvinder som “hemmeligt våben” på “flotille-skib” fra Libanon

Omkring 50 kvinder fra store dele af verden vil være et “hemmelig våben” ombord på det libanesiske skib, “Mariam”, som vil prøve at bryde den israelske blokade af Gaza-striben, og som ventes at ville sejle fra Tripoli i Libanon dertil via Cypern om kort tid.Kvindernes leder er Samar Alhaj, som i et interview med en arabisk radiostation i Nazaret har udtalt:

– Vi er kvinder der ikke vil give den tyvagtige fjende nogen undskyldning for at bruge våben mod skibet.

Alhaj er gift med em officer i den libanesiske sikkerhedstjeneste, som har været fængslet i fire år for påstået involvering i attentatet mod den tidligere libanesiske statsminister Rafik Hariri.

Om Israel sagde hun, at “denne fjende vil blive besejret af kvinder på dette skib. Vi medbringer medicin for børn mod kræft og for kvinder med brystkræft og livmoderkræft, som de har fået på grund af kemiske bomber, som Israel har nedkastet over Gaza. Vort våben er medicin mod kræft. Vi har ingen Scud-missiler eller andre missiler og I vil se, hvad de vil gøre mod os”.

De 50 kvinder, oplyste hun, omfatter flere kristne end muslimer. De kommer fra Libanon, USA, Frankrig, England, Japan, Kuwait og Egypten. Ombord vil tillige være et antal libanesiske nonner.

Fra Beirut oplyses, at et andet skib vil medbringe journalister, parlamentsmedlemmer og 12 tidligere amerikanske diplomater.

En syrisk forretningsmand af palæstinensisk herkomst, Yasser Kashlak, der er leder af “Free Palestine Organization”, og som financierer begge skibe, siger til Hizbollahs al-Manar TV-station, at han er optimistisk med hensyn til, at de samme skibe en dag vil bringe “Europas affald (jøderne. red.) der kom til mit hjemland tilbage til deres hjemlande”.

– Gilad Shaliut skal tage tilbage til Paris og disse mordere skal tage tilbage til Polen, og derefter vil vi jage dem til verdens ende for at de kan blive anklaget for deres slagterier fra Deir Yassin indtil idag, siger han. Israel har hundegalskab, der skal skræmme araberne i området, men jeg har et budskab til israelerne: gå ombord i de skibe, vi sender, og tag tilbage til Jeres lande. Lad ikke de moderate arabiske ledere narre Jer. I kan ikke få fred med os. Vores børn vil vende tilbage til Palæstina. Der er ingen grund til sameksistens. Selv hvis vores ledere vil underskrive en fredsaftale, vil vi ikke gøre det.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Flere andre skibe, heriblandt to iranske, ventes ligeledes at ville gøre et forsøg på at bryde den israelske blokade af Gaza.

Israel har informeret FN og – via diplomatiske kanaler – den libanesiske regering om, at det forebeholder sig ret til at bruge alle nødvendige midler for at standse skibene, der prøver at bryde blokaden. Den israelske flåde er i højt alarmberedskab. Det ventes, at de libanesiske organisatorer af den nye “friheds-flotille” vil prøve at overraske Israel ved at sende skibene,. når dette er mindst ventet.

“Vi vil kaste dem i havet”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bulent Yildirim, leder af den tyrkiske IHH-gruppe, som Israel betegner som en terrorrist-organisation, udtaler:

– Hvis I sender commandos, vil vi kaste dem i havet, og de vil blive ydmyget for hele verden.