Biskop: Selvfølgelig skal vi missionere

Hvis vi mener det alvorligt med integrationen, bliver vi nødt til at fortælle muslimerne, hvad vi tror på. For det er jo troen, der har formet vores samfund, skriver biskop over Fyns Stift, Kresten Drejergaard, på Religion.dk.– Med det kendskab, jeg har til islam, er jeg overbevidst om, at kristendommen er bedre, siger han.
– Hvis man har det sådan, at troen – det vil sige ens opfattelse af kristendommen – er en salighedssag, så er det ikke blot en privatsag, som man holder for sig selv. Man bliver nødt til at fortælle andre om den, netop fordi det er en salighedssag. Så er der tale om mission.
Og det er Folkekirken dårlig til, mener han.
– Når vi i integrationens navn bestræber os på at bibringe indvandrere en forståelse af, hvad det er for et samfund, de er indvandret i, bliver vi nødt til at fortælle dem, hvad det er for en tro, der har formet samfundet.
– Det er vi i Danmark meget dårlige til at fortælle. I en eller anden misforstået blufærdighed er folkekirken specielt dårlig til at fortælle andre om, hvad den tror på, og det er meget svært at rejse penge til formålet. Det er ikke godt!
Hvis vi mener det alvorligt med integrationen, bliver vi nødt til at fortælle, hvad vi tror på. Hvordan skal de andre ellers få et tillidsfuldt forhold til det samfund, vi nu engang er fælles om?
Så selvfølgelig skal vi gøre, hvad vi kan for at omvende muslimerne. Hvad ellers? slutter han.