Fantastisk rock!

Det er med stor begejstring, at jeg anmelder Switchfoots seneste kavalkade af fed rock, indpakket i 12 sange i albummet ”Hello Hurricane”.Variationen på albummet er herlig, og sangene er progressive, dynamiske og indeholder et godt drive. Det er heller ikke sådan, at man sidder og venter på vers, omkvæd, vers, omkvæd osv.
Forsangeren, Jon Foreman, har en rigtig god rock-stemme, der passer til både de mere energiske sange og de mere stille af slagsen.
Switchfoot vandt en Dove Award (kristen prisuddeling) for årets rocksang med den fede ”Mess Of Me”, som beskriver menneskets påvirkning af syndens ’sygdom’.
”Neddle And Haystack Life” beskriver vores liv i verden, mens ”Bullet Soul” opmuntrer til at blive skudt af sted som en kugle af ild, der oplyser en mørk verden.
”Free” handler om at komme fri fra sindets lænker, mens ”Always” beskriver det fantastiske i altid at tilhøre Gud.
Nogle af de mere stille sange er nogle af de bedste, fx ”Enough To Let Me Go”, ”Always”, ”Yet” og ”Sing It Out”.
Teksterne er originale og poetiske; de undgår (heldigvis) at blive klicheer, vi har hørt så mange gange før, men de bliver heller ikke kryptiske og indeholder stadig et kristent budskab, man kan fundere over, uden at det er melodiske mini-prædikener.
Albummet kommunikerer fascinationen af livet og dets skønhed samt Guds kærlighed, fx i sangen ”Your Love Is A Song”, hvor forsangeren synger: ”I’ve been keeping my eyes wide open / your love is a symphony / all around me” og senere: ”your love is a song / the dawn is fire bright / against the city lights”.
Switchfoot udtalte sidste år, at de allerede havde nok materiale til hele fire albums, hvoraf dette er det første. Det bliver svært at vente på det næste, for ”Hello Hurricane” er simpelthen rock i verdensklasse, originalt og en fryd for øret.
John