Hamas-leder: “vi vil kidnappe flere soldater hvis vore krav ikke imødekommes”

Mens solidaritetsmarchen for den kidnappede israelske soldat, Gilad Shalit, snor sig fremad i retning af Jerusalem, har Hamas-lederen Khaled Masha’al fra Damascus advaret Israel om, at hvis Hamas’ krav for en fangeudveksling ikke imødekommes, vil flere israelske soldater blive bortført.Masha’al sagde på en palæstinensisk studenterkonference i den syriske hovedstad, at Hamas’ pris for en udveksling står over for at ville stige.

– Gilad Shalit vil ikke blive den eneste – vi vil kidnappe flere soldater, og officerer, indtil (statsminister Binyamin) Netanyahu giver efter for vores retfærdige krav, sagde han. Israel er ansvarlig for fiaskoen i forhandlingerne. Jeg har følgede budskab til den tyske mægler: “Hvis du påny kommer til forhandlingsbordet med Netanyahus krav – så kom ikke. Bliv hvor du er”.

Med direkte adresse til Netanyahu sagde Masha’al:

– Vi vil ikke gentage vores krav igen og igen. Du kender listen for de sikkerhedsfanger, vi har krævet, og vi vil ikke ændre den. Vi vil ikke være fleksible i vore krav. Og som tiden går, vil vore krav vokse og dermed prisen. Israel er Amerikas lakej, som ønsker at styrke (præsidenten for Den palestinensiske Selvstyremyndighed – PA – Mahmoud) Abbas, der faktisk har skylden for de mislykkede forhandlinger.

Trafiken omdirigeres

Da den 12 dage lange solidaritetsmarch omfattende et stort antal deltagere indledte en ny dagstur fra kibbutz Lohamei Hagetaot (Ghetto-kæmper kibbutzen), sluttede 1000 sympatisører sig til gruppen på vej til Acre (Akko). Politiet anslår, at yderligere 3500 siden kom til. Trafiken måtte omdirigeres.

Gilad Shalits far. Noam, sagde:

– Det er meget bevægende at se alle disse mennesker, som er her for vores sag.

“Jeg skammer mig”

Acres overrabbiner, Yosef Yashar, har opfordret Netanyahu til at vise lederskab ved at afslutte en fangeudveksling med Hamas.

– Jeg skammer mig over, at Gilads far og mor skal føre denne kampagne alene. Gilad er vores soldat, en soldat i de israelske forsvarsstyrker, hele Israels soldat. Vi siger indtrængende til Netanyahu, at Gilads liv er langt mere værdifuldt end disse foragtelige Hamas-fanger – vis lederskab.