Oplev verden i din ferie eller i dit fri-år

Mangler du inspiration og ideer til, hvad du skal bruge dit fri-år eller din ferie til? Ung Udfordringen giver dig fede muligheder og gode tips.Er du ude efter en mere interessant oplevelse end at arbejde i den lokale Føtex eller ligge på en sydeuropæisk badestrand i din ferie eller dit fri-år? Så er verden fyldt til randen med muligheder!

Brug din ferie eller dit fri-år på et meningsfyldt eventyr i udlandet.

Jo, en badestrand er da spændende – i hvert fald den første uge, men så begynder det sjove også at forsvinde.
Og arbejdet i den lokale brugs er da okay til at tjene nogle håndører, men kan ikke ligefrem sammenlignes med et tropisk eventyr!
Det kan du derimod opleve, hvis du bliver volontør i udlandet, rejser på en missionstur, hjælper børn på et børnehjem eller tager på bibelskole i udlandet. Der er næsten uendelige muligheder.
Verden er blevet mindre, og med lidt research kan du nemt finde en billig flybillet til både Asien og Sydamerika.

Byg et hus

Mulighederne for at få en meningsfyldt rejse, hvor man samtidig med en masse oplevelser også gør en forskel, er mange. De fleste missionsorganisationer tilbyder kortere eller længere volontør-ophold og missionsture i forskellige dele af verden.
Der er naturligvis mange muligheder for at hjælpe til på et børnehjem eller endda et hospital, fx i Indien.
Men der findes også mange anderledes – og måske mere konkrete – projekter. Fx kan man være med til at bygge huse sammen med lokalbefolkningen, hvis man deltager i ”Habitat for Humanity”s arbejde. Den kristne organisation tilbyder flere ture på en til to ugers varighed.
Man kan også arbejde med gadebørn i Brasilien eller forsoning mellem kristne arabere og Jesus-troende jøder i Israel.
Mange steder kan volontører og frivillige også undervise på skoler og universiteter eller hjælpe med praktisk arbejde.

Surfer-bibelskole

Hvis man ønsker hele pakken, kan et bibelskole-ophold i udlandet være en god mulighed. Her får man en masse internationale venner, og desuden er der et kæmpe udvalg at vælge imellem.
En af disse bibelskoler er Ungdom Med Opgaves DTS’er (Discipel-Trænings-Skole) der indeholder 3 måneders undervisning og to-tre måneders missionstur. Skolerne findes bogstaveligt i hele verden. Mange af dem har tilmed et særlig fokus, fx surfing, fotografi, musik, retfærdighed, snowboard osv.

Kirke-safari

Hvis du planlægger en større eller mindre jordomrejse, så besøg nogle af de dynamiske kirker i området. Fx findes verdens største kirke i Nordkorea med over 800.000 kirkegængere hver søndag. I Australien kan man besøge Hillsong-kirken, mens der også findes rigtig mange megakirker i USA.
I Californien er der også den spændende Bethel kirke med Bill Johnson og lovsangsbandet Jesus Culture.

Verden er åben

Det er kun dig selv, der sætter grænserne. Mulighederne er mange – rigtig mange! Kig på nettet, og snak med venner og andre, som har rejst meget.
Hvis du har et fri-år, så arbejd fx det første halve år og rejs i det sidste halve år. Hvis du skal på missionsrejse, kan det også være, at din familie, venner eller kirken gerne vil bidrage økonomisk til rejsen.

Checkliste

For at få mest ud af rejsen, er det vigtigt, at du forbereder dig og har en åben indstilling. At du er villig til at lære at forstå kulturen, tankegangen og sproget i det pågældende land. Så kan du vise hensyn og undgå at fremstå som en uvidende turist.
Byg relationer, det er dem, der varer – også efter du er rejst hjem til Danmark.
Og selvfølgelig, husk tandbørste, pas og alle de der ting – og ikke mindst: myggespray!
Godt eventyr!


Artiklen fortsætter efter annoncen: