Tak for De Omvendte

Programserien De Omvendte på DR2 har vist den personlige side af tro og religion.

Studievært Bjarke Stender i ’De omvendte’ gav plads til at tale ud.

Derfor er det svært at ryste indtrykkene af sig – ligesom når man går ud af biografen efter en kvalitetsfilm. For her mødte man autenticitet og dybde. Tak for det, Trosredaktionen i DR.
For her var et programkoncept, der havde alle nyhedskriterier på plads – aktualitet, væsentlighed, identifikation, sensation og konflikt – uden at det blev overfladisk. Her fik personerne lov til at tale ud – uden at de fik lov til at tabe tråden, takket være studievært Bjarke Stenders sikre programføring.
Det sensationelle og konfliktfyldte blev præsenteret med respekt – ikke mindst på grund af den sjove ”leg”, hvor de to omvendte byttede plads og udtalte sig om de positive sider af den andens livssyn. Seerne blev klogere på religionerne og fik mulighed for bedre at forstå troende mennesker.
Vi kan kun opfordre DR til at forfølge succesen. Dels sikre, at programmer om religion og kristendom fortsat har den plads i programfladen, som svarer til virkeligheden i dagens Danmark. Og dels benytte den personlige stil, som blev lanceret med De Omvendte.
Her kom dybder frem, og her fik vi mest af alt besvaret spørgsmålet om, hvorfor nogle mennesker vælger at tro.
Derfor krøb De Omvendte ind under huden. Og derfor tænkte man uundgåeligt videre på livets store spørgsmål, selv efter fjernsynet var slukket.
Lars-Peter Melchiorsen