DI-direktør er aktiv kristen bibellæser

Hans Skov Kristensen forlader Dansk Industri og fylder 65 i juli.Administrerende direktør for Dansk Industri, Hans Skov Kristensen, læser i Bibelen hver dag og betragter det som en dårlig søndag, hvis han ikke når i kirke. For som regel forbereder han sig grundigt til gudstjenestebesøget ved at studere bibelteksten i forvejen.Hans Skov Kristensen betragtes i Berlingske Nyhedsmagasins nylige magtanalyse som den 12. mest magtfulde mand i landet. Den magt har han nu valgt at afgive, når hans efterfølger som direktør for Dansk Industri er fundet. Om ca. en måned – den 22. juli – fylder han 65 år.

Markante synspunkter

Det bliver svært at efterfølge manden, der ikke blot imponerer med sine 197 centimeters højde. Han har også særdeles markante synspunkter.
Han har bl.a. forsvaret indvandrere, Tyrkiets optagelse i EU og en aktiv deltagelse i kirken, skriver Morgenavisen Jyllands Posten i Erhvervssektionen. Han ser sig selv som en aktiv og troende kristen, der går i kirke hver søndag og forbereder sig grundigt på dagens bibeltekst:
– Hvis en ting er noget værd, kræver den også noget af deltagerne, siger han til avisen.
Det gælder også Bibelen, som for mange kan forekomme utilgængelig.
– I min generation var de bibelske fortællinger kendte. Den slags var en del af tilværelsen. Det samme gjaldt Fadervor og salmesang.
– I dag får danskerne imidlertid ikke længere en grundlæggende indføring i kristendommen. Og dermed er den reelt ukendt og uforståelig. En hel generation blev tabt på gulvet for kristendommen, har han tidligere udtalt i Bibelselskabets blad.

Læser dagligt i Bibelen

Her fremgår det også, at topdirektøren for talsmanden for 4.300 industrivirksomheder dagligt læser i Bibelen. Han følger systematisk Bibelselskabets vejledende læseplan. For ham er Bibelen og evangeliet en nødvendighed.
– Vores normer tager i betydeligt omfang udgangspunkt i den kristne næstekærlighed. Man skal have opholdt sig i et samfund, der ikke er kristent, for at for alvor at forstå, hvor meget den kristne tro har præget os. Og det, der har baseret vores måde at behandle hinanden på, i tillid til hinanden, er, at din nabo ikke er din fjende; din nabo er din næste, siger Hans Skov Christensen.
Han blev født i Nørresundby den 22. juli 1955, tog en uddannelse som cand.polit. fra Københavns Universitet i 1971 og blev ansat i Dansk Arbejdsgiverforening året efter. Her avancerede han til direktør i 1985. Seks år senere blev han udvalgt til at være den første administrerende direktør i Dansk Industri.

Folkekirken er farlig

Forholdet til Bibel og kristendom fik Hans Skov Christensen i skolen, i søndagsskolen og i spejderbevægelsen.
– Jeg mener, at hovedopgaven nu er at styrke den kristne identitet i vort land. Min pointe er, at “ordentligheden”, etikken, bliver til flyvesand, nytte-filosofi og bekvemmelighed, hvis den ikke holdes oppe af Gud. Noget af det gode ved folkekirken er faktisk, når den er lidt farlig – lidt på tværs. Når der er blod, sved og tårer, gru og død – ikke bare glansbilleder, abstrakt kærlighed, menneskerettigheder og velfærdstilbud.
Folkekirken bør derfor også forkynde de mere upolerede budskaber. Få lidt mere lidenskab, mener han.
Svend Løbner