Forlydende om hemmeligt samarbejde mellem Israel og Saudi-Arabien

Chefen for den israelske Mossad-efterretningstjeneste, Meir Dagan, menes at have besøgt Saudi-Arabien fornylig som led i et hemmeligt israelsk-saudisk samarbejde.Det er den israelske morgenavis “Ha’aretz”, som bringer denne opsigtvækkende historie på bladets forside. Avisen gengiver “WorldNetDaily”s webside, der citerer “arabiske kilder”.

Meir Dagan skal med saudi-arabiske ledere have drøftet Irans atomprogram.

Der har den sidste tid været en række historier om et øget hemmeligt samarbejde mellem Israel og saudierne, heriblandt forsvars-koordination i forbindelse med en mulig militæraktion mod Irans atomanlæg.

Den engelske avis “Times” bragte for to måneder siden en artikel om, at saudiske luftforsvarsoperationer blev standset i nogle timer under en militærmanøvre for at holde prøve på et scenario, hvori israelske kampfly skulle krydse saudi-arabisk luftrum på vej til at angribe Iran.

Arabiske og iranske medier har meddelt, at fly og helikoptere fra det israelske luftvåben har landet i Saudi-Arabien med henblik på at oplagre militærudrustning.

For tre uger siden, skriver “Ha’aretz”, sagde De forenede arabiske Emiraters ambassadør i Washington, at følgen af atomvåben i iranske hænder vil være mere seriøs end et israelsk angreb, fordi “man ikke tolerere et atom-Iran”.

Ambassadørens udtalelse afspejler den bekymring, der føles i Israel og Golf-staterne over atomvåben på iranske hænder.