Drømmejobbet

Jeg elsker at kigge i jobannoncer, selvom jeg har et fast arbejde, som jeg er glad for. Jeg ved ikke rigtig hvorfor; måske fordi de får mig til at drømme, eller fordi de er sindssygt underholdende.Nu om dage har man opfundet de mest fantasifulde jobs. Her er nogle eksempler, som jeg er stødt på i online jobsøgningsmaskiner:
– Lugtdommer hos Slagteriernes Forskningsinstitut
– Madmor på avisen MetroXpress
– Skolepige M/K hos bager
– Sælger af industrisilikone
– Fantasilæser ved Dansk Skuespiller Katalog
– Barselsvikar som opera-sufflør-vikar på Det Kgl. Teater
– Breddekonsulent hos Danmarks Bowling Forbund
– Daktyloskopitekniker hos Rigspolitiet
– Ufaglært print- og kuverteringsoperatør
– Terroranalytiker hos Forsvarets Efterretningstjeneste
– Serviceingeniør hos Rolls-Royce i Aalborg
– Kirkesanger i Bøvling og Flynder Kirke
– Pilgrimspræst I Århus Stift

Der er også mere modige og traditionelt upopulære jobs, såsom begravelseskonsulent, assistent til klagesager, rottebekæmper, forsøgsdyrsveterinær, slamsugerfører, parkeringskontrollør og gadehverver. Der er også chancen for at kombinere to upopulære skolefag: ”Tysktalende regnskabstalent”.
Her er en overraskende ordsammensætning fyldt med modsætninger: ”Frisk inkasso-elev” og ”Nemt job som dørmand”. Mærk den elektriske stemning i jobbet: ”Medarbejder til møbelkonserveringen på Det Nationalhistoriske Museum”. Hva’ med at blive vinduespudser hos De Nully Rengøring? De må være eksperter i nullermænd. It-branchen kan også byde på det ultimative robotjob: machine-to-machine communication manager. Ønsker man at kombinere maskine og natur, kan man søge jobbet som datakoordinator hos Skov & Landskab.

Uanset om man glæder sig eller frygter at gå på arbejde, hver gang vækkeuret ringer om morgenen, så er det altid inspirerende at snuse til andres liv for ikke at gro fast i sit eget.