Engageret medie- mand blev 70 år

Erling Nielsen er formand i KLF, Kirke & Mediers distrikt Vestsjælland og med i repræsentantskabet for TV2 Øst. Torsdag den 5. august fyldte han 70 år.Da Erling Nielsen fra Fuglebjerg mellem Slagelse og Næstved fejrede rund fødselsdag torsdag den 5. august, var det et dobbelt jubilæum.For ikke blot fyldte han 70 år, men det er også 30 år siden, han meldte sig ind i mediebrugerorganisationen KLF, Kirke & Mediers lokalforening.
Her begyndte en aktiv karriere som bevidst mediebruger. Han blev hurtigt formand for lokalforeningen, og efter et par år medlem af bestyrelsen, Storkredsen, som det hed dengang. Ved årtusindskiftet blev storkredsene slået sammen til distrikter, og her kom Erling Nielsen naturligt med i distriktsbestyrelsen for Distrikt Vestsjælland, hvor han blev formand. I begyndelsen af 2009 kom han også med i KLF, Kirke & Mediers Landsstyrelse.

Kirkeligt arbejde

Hans medie-engagement er mangesidigt, fortæller han. Han var med i det, der dengang hed amtsprogramrådet, og i dag sidder han i repræsentantskabet for TV2 Øst.
Hvad har drevet dig i alle årene?
– Jeg har altid interesseret mig for kirkeligt arbejde. Derfor er jeg inspireret af KLF, Kirke & Mediers formålsparagraf ”at der i de elektroniske medier skabes gode vilkår for placeringen af det kristne evangelium”.

Frimærkehandler

Erling Nielsen er oprindelig handelsuddannet og blev herefter ansat i et postordrefirma. Efter et par år startede han sit eget postordrefirma, hvor han i næsten 40 år solgte frimærker til samlere og klubber over hele verden.
Interessen for frimærker startede allerede i skoletiden:
– Der åbnede sig en hel verden ved de små portrætter og andre motiver på frimærkerne, fortæller han.
Han afviklede virksomheden, da han gik på pension for et par år siden. Men interessen for frimærker fortsætter.
– Det er ikke sådan noget, man slipper, siger han.

Fotograferer og rejser

I sin fritid ynder han desuden at fotografere og rejse. Og så er han med egne ord ”en inkarneret svampesamler!”
Erling Nielsen er gift med norske Eva. Parret har fire voksne børn.
Erling Nielsen holdt en festlig reception på fødselsdagen i Fuglebjerg Missionshus.
Svend Løbner