Kristent kaninrum…?!

Kristen kunstner har – efter inspiration af C.S. Lewis og J.R.R. Tolkien – oprettet et forum på internettet, hvor kristne kunstnere kan have fællesskab og fejre hinandens evner.Den kristne amerikanske kunstner Andrew Peterson har oprettet et forum, hvor kristne kunstnere og andre kan have fællesskab, debattere og værdsætte hinandens evner og kunst.

Andrew Peterson beskriver sig selv som sanger, sangskriver og storyteller. Han har netop udgivet albummet Counting Stars, som vi anmeldte her på Ung Udfordringen i sidste uge.

– Jeg er stærkt overbevist om værdien af kunstnere i denne verden. Jeg tror, at når nogen, som var skabt til at stræbe efter at skabe skønhed i verden, er – som Brennan Manning sagde – ”faldet i Jesu baghold”, vil resultatet af deres kunst bære en Gud-given kraft, som drager mennesker til Kristus, forklarer Andrew Peterson på hjemmesiden.

Kaninrummet

Forummet, kaldet ”Rabbit Room” (Kaninrum), blev dannet, efter at Andrew Peterson i 2007 havde besøgt det oprindelige ”Rabbit Room” i London – et lokale på en pub i Oxford, hvor C.S. Lewis, J.R.R. Tolkien og andre kristne forfattere mødtes som venner og for at fejre hinandens evner.
Hvorfor lokalet i den engelske pub kaldes ”Rabbit Room” er uvist, men Peterson ønskede at forme et lignende fællesskab over nettet for kristne forfattere, sangskrivere og filmskabere verden over – og har altså givet det samme navn: rabbitroom.com.
På hjemmesiden bliver cd’er og bøger anmeldt på en opmuntrende og værdsættende måde, mens der samtidig er blogindlæg og debat.
Andrew Peterson mener, at kristne kunstneres kunst kan lede mennesker til Gud og hjælpe kristne.
– Disse kunstværker har hjulpet mig til bedre at forstå Bibelen og dens forfatter, de har givet mig værktøjer til at lovsynge, til at tjene, til at fryde mig i Skaberens storhed, fortæller Peterson.

Mødtes sidste år

Det kunstneriske fællesskab over nettet udmøntede sig til en lille konference, kaldet ”Hutchmoot” – et møde i et hus eller bur for små dyr. Det blev holdt i begyndelsen af august i Nashville, Tennessee.
Om det nye digitale ”Rabbit Room”-fællesskab vil hjælpe nutidens kristne kunstnere med at levere pragtværker som J.R.R. Tolkiens Ringenes Herre eller C.S. Lewis’ historie om Narnia, vil tiden vise. Men man kan da håbe.