Romantik starter om morgenen

Vi har mange forskellige forestillinger om romantik. Forfatterne til ”15 minutter med hverandre” giver her gode forslag til intime stunder.Romantik vil ikke bare sige, at du tænder et lys eller kommer hjem med blomster. Romantik bygger også en venskabsbro, som formidler omsorg og tryghed. Man omfavner hinanden og trykker sig indtil hinanden. Enhver bog om ægteskab og samliv synes at være baseret på den opfattelse, at en kvinde skal være i humør til at have sex, mens alt som skal til for manden er at være tilstede. Er det rigtigt at tegne et så ekstrem billede, som faktisk kan få en pågående hustru og en undvigende mand til at skamme sig?

Dette brev som en pensioneret kvinde sendte til Ann Landers, er lige så skarpt formuleret, som det er morsomt:
“For mig er intet vigtigere end at elske med min mand Peter. Det skal i så fald være en større national katastrofe. Men for Peter kommer det at elske med mig et sted på listen mellem at vaske bilen og fodre guldfiskene. Det sker kun, når han ikke har noget andet, han skal have gjort. Vi planlægger aldrig at vi skal ha’ sex. Ifølge Peter er det at planlægge sex umoralsk … Peter mener, at det at opføre sig sexet i løbet af dagen, er en trussel mod familiens værdier. “

Forfatterne Smalley og Trent er i bogen Love is a Decision (kærligheden er et valg) af den modsatte opfattelse: “Mænd har en tendens til at være som mikrobølgeovne – altid klar til at blive tændt, når som helst, dag eller nat, og de er også hurtigt færdige. Den gennemsnitlige kvinde er mere som en lerkrukke. Hun har brug for at blive varmet op til seksualakten, og hun holder på varmen. Hvad varmer hende mest, er et kvalitetsforhold. “

Uanset hvem som er initiativtageren, er der én ting som forbliver sandt for både mænd og kvinder: Romantik behøver ikke føre til sex, men romantik er meget vigtigt. Efter at hans kone døde, skrev C. S. Lewis: “I disse år glædede H. og jeg os over kærligheden og alle former af den – alvorlig og sjov, romantisk og realistisk, undertiden dramatisk som et tordenvejr, undertiden så stille og forsigtig som at tage bløde tøfler på. Ingen krog i hjertet eller krop forbliver utilfredsstillet”. Romantik kan defineres som at man opvarter den elskede, så ”intet område i hjerte og krop vil forblive utilfredsstillet”. Her er nogle indlysene sandheder om romantik:

1. Romantik udtrykkes bedst, hvis en af os er villige til at påtage os den ulejlighed at vise den anden, hvor meget vi holder af ham / hende. Forfatter Sheldon Vanauken skriver: ”At være forelsket er en form for beundring, som vender elskeren bort fra sig selv.”
Prøv følgende:
– En overraskende seddel i madpakken med f.eks.: “Det var en fantastisk nat!” eller: “Jeg vil bare sige, at jeg elsker dig.”
– En tur til chokoladebutikken i den anden ende af byen for at købe din ægtefælles foretrukne chokolade, eller en tur en halv time væk, for at købe det specielle brød, som han/hun så godt kan lide.
– En uventet opringning, hvor du siger: “Jeg savner dig!” En opringning på 30 sekunder fra køkkenet, butikken eller kontoret er en garanteret romantisk hilsen.
– At du kommer hjem med en rød rose på lang stilk. Advarsel: Begræns ikke blomsterkøbet til de dage I har sex. Og brug ikke kun parfume, lige før I skal elske. Brug den hver nat!

Vær romantisk for at udtrykke din kærlighed og påskønnelse for den ægtefælle Gud har givet dig.

2. Romantik bygger forventningen op i løbet af dagen. Tænd et lys på morgenbordet for at lade den anden vide, at du ønsker en intim stund om aftenen. Læg en blomst på din ægtefælles pude, før han eller hun kommer hjem fra arbejde, for at foreslå en speciel aften. Måske kan du endda trække dynerne til side og lægge et stykke chokolade på hovedpuden. Det er en lille, nem og romantisk handling.

3. Romantik kræver ro i sind og hjerte. Hvis du vil elske, så tal om noget positivt om aftenen. Beskeden om at en af børnene kom hjem med en skuffende besked fra skolen, kan vente til næste morgen. Det vigtigste er, at du ikke klager over, at den anden glemte at købe brød og mælk!


Artiklen fortsætter efter annoncen:4. Romantik kræver et forhold, der er fri for vrede, smerte og sårede følelser. Spring ikke i seng “for at gøre op”. Tag tid til at få helet sårede følelser, så at den der brugte hårde ord, har en muglighed for at beklage, at han/hun sårede den anden. Romantik betyder, at man har et ømt hjerte overfor hinanden.

5. Romantik kræver tid. Forlæng hvert eneste kys med varme følelser. Begynd om morgenen og gentag det, når du kommer hjem fra arbejde. Rør ved hinanden, når I skal fra hinanden nogle timer. Hvis I bruger fem sekunder på et kys i stedet for et halvt, opbygges en romantisk forventning.

Opgaver

1. Hvordan føles det at vide, at “i aften er det aftenen”? Er du villig til at bruge tid om dagen til at forberede aftenen med erotiske tanker om din elskede? Snak med din ægtefælle om disse følelser.


Artiklen fortsætter efter annoncen:2. Læs først nedenstående forslag hver for sig. Hvilke af disse aktiviteter vil du vælge til en perfekt romantisk aften?

• Tænde duftende stearinlys i soveværelset.
• Lave hemmelige signaler for “Lad os elske i aften!”
• Tænd stearinlys og tag et boblebad sammen.
• Læg soveposer på stuegulvet (eller udenfor, under stjernerne, hvis I bor i landlige omgivelser).
• Put parfume på lagnerne eller anvend nogle særlige lagner, når I skal elske.
• Glæd jer over en middag på en romantisk restaurant.
• Lav en speciel middag for to hjemme.
• Andre idéer.

Ugens udfordring

Planlæg en 24 timers ”date” der hjemme uden børn. I skal begge kommer med otte detaljer for en romantisk aften. Virkeliggør planen!
Af Bobbie og Myron Yagel


Artiklen fortsætter efter annoncen: