100 kampe til Jens

I sidste uge løb Jens Jørgensen som den kun anden spiller i klubbens historie ind til sin kamp nummer 100 for FC Udfordringen. Han har været med siden klubbens start i 2005.
Da FC Udfordringen (tidligere Exercitus FC) blev stiftet i 2005, sad Jens Jørgensen med ved bordet. Han havde fanget ideen om at skabe en kristen fodboldklub, hvor fodboldelskere kunne mødes på tværs af kirkeskel.

Jens Jørgensen modtager blomster før sin kamp nummer 100 for FC Udfordringen.

Hvad klubbens andre spillere ikke vidste var, at det i tillæg til en varm og venlig personlighed var noget af en målmager, klubben havde fået som formand. 98 mål i 100 kampe taler sit eget tydelige sprog. Jens Jørgensen er en af de sten, som klubben er bygget på. Både sportsligt, socialt og menneskeligt.

Jens er ikke alene alle tiders mest scorende spiller. Han er også suverænt holdets ældste. Med sine 39 år er han dog ‘still going strong’, og det er sjældent, der kommer et afbud til kamp fra hans side. Faktisk har Jens været så dedikeret til klubben, at han tit har haft sine to drenge, Anders og Mathias, med til træning, da de var mindre. Så blev der slået et telt op ved siden af banen. Det var fyldt med spil, gameboys og en madpakke, så drengene hyggede sig i teltet mens far øvede sin sparketeknik. Jens er i øvrigt gift på 14. år med Helle og har det meste af sit voksenliv kommet i Kristent Fællesskab i København.

Det værste og bedste

– Det bedste ved klubben er at se alle de unge, der af den ene eller anden grund ikke har fundet ‘deres’ kirke endnu, have et samlingspunkt. I klubben får de nye venner og kontakter, der rækker ud over fodboldbanen. Det er jeg som ‘gammelfar’ virkelig glad for at se, fortæller Jens og fortsætter:
– Jeg har haft rigtig mange gode oplevelser i klubben. Rent sportsligt var det bedste, at vi ikke rykkede ned i vores første sæson i serie 3. Med en ekstra ordinær holdindsats kom vi igen efter at have tabt seks af de første syv kampe. Det værste? Det var at blive skadet i min jubilæumskamp! Jeg ville så gerne have scoret to gange og have nået 100 mål i 100 kampe. Nu står den på tre ugers pause i stedet.

Sejr mod KFUM

Selv med en skadet Jens Jørgensen vandt FC Udfordringen dog ‘brødre-duellen’ mod det andet kristne hold i rækken, nemlig oprykkerne fra Sundby KFUM. Et hattrick af træner Tobias Ambs-Thomsen og en stærkt spillende David Zimmermann i front var de væsentligste faktorer i sejren.

Sejr mod Danmarks bedste serie-hold

Efter sidste uges sejr på 5-1 over Politiet skulle FC Udfordringens hold i serie 3 holde de gode takter mod en fremadstormende klub i skikkelse af B09. B09 er kun halvanden år gammel. Men er allerede rykket op to gange. Eller sagt på en anden måde: B09 har altid vundet deres række. Det har fået dem til at udnævne sig selv til ‘Danmarks bedste serieklub’.
Det viste sig dog hurtigt, at B09 ikke var bedre end ‘de kristne fra Valby Idrætspark’.
Specielt det første mål i kampen var en nydelse. Nyerhvervede Benjamin Larsen spillede flot bolden i banens længderetning op på Joachim Skov-Martinet. Hans første berøring var ren magi, idet han smuttede bolden uden om sin modspiller med ydersiden af foden. Vendte sig, tog et træk op i banen og stak bolden til Claus Christiansen på kanten af feltet. I den position svigtede han ikke, men sparkede hårdt og fladt bolden ind bag den sagesløse B09 målmand.

Måske følte B09 sig som babelstårnbyggere, der lige pludselig indser, at deres store mål om sejr ikke kunne lade sig gøre. Under alle omstændigheder bød de ikke på nok modstand, og så kunne FC Udfordringen lige som i sidste uge forlade banen med vindercifrene 5-1. FC Udfordringens bedste hold har nu vundet tre kampe i træk og ligger stadig med i den sjove ende af tabellen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:På søndag gælder det så ‘religionskampen’ mod den jødiske klub Hakoah. Læs referat af kampen på fcudfordringen.dk.

Ny shortssponsor til FC Udfordringen

Op til sæsonstart har FC Udfordringen fået nye shortssponsor i form af Xenos-IT. Xenos er totalleverandør inden for IT-løsninger og programmerer bl.a. FC Udfordringens hjemmeside.

– Vi er meget glade for at have udvidet vores samarbejde med FC Udfordringen, fortæller Michael Randrup fra Xenos-IT.
– Ligesom os er de måske ikke Danmarks største, men de arbejder stenhårdt for at udvikle sig og leverer altid et rigtig flot resultat – i hvert fald uden for banen. Det syntes vi harmonerer godt med vores værdier og den måde vi arbejder på, derfor ville vi godt støtte klubben med mere end bare en super hjemmeside.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vil du ligesom Xenos-IT være med til at støtte FC Udfordringen, så send en mail til tobias@fcudfordringen.dk og hør mere om de fordele, det indebærer.