FC Udfordringen fik Frelsen

Den store modstander for FCU har ofte været to færøske kirker. Men i år var der ingen tvivl om, hvem der var bedst.Valby Idrætspark lagde igen i år græstæpper til den traditionsrige kirketurnering, Frelsens Hær Cup. Et stævne der længe har været domineret af to færøske kirker.

FC Udfordringen viste hvem der var bedst i Frelsens Hær Cup.

Men i år stod der FC Udfordringen på det hele, og klubben hentede 1. pladsen både på herre- og damesiden. I den forbindelse tog FC Udfordringen en snak med FC Udfordringens formand Jonas Weinkouff Hansen.

Tillykke med de to flotte sejre. Men burde I som decideret fodboldklub ikke altid kunne slå et kirkehold, der hverken træner eller spiller sammen til dagligt?
– Jo, og hvis vi stillede med vores bedste hold, ville vi som regel vinde stævnet hvert år. Men siden mange af vores spillere jo kommer i diverse kirker i København, repræsenterer de jo deres kirker og ikke klubben – i år var der igen så mange på de rene ’kirkehold’ at vi måtte tage et par venner med på holdet for at kunne stille hold.

Men i år skulle det altså være jeres år?
– Ja, på pigesiden var vi ret suveræne, men der var heller ikke så mange tilmeldte pigehold. Men vores damer er altså rigtig gode, så de havde nok slået de fleste modstandere.

… og herrerne?
– Faktisk havde herreafdelingen i FC Udfordringen en fantastisk weekend. Om fredagen vandt 1. holdet 5-0 i ligaen, lørdag vandt vi Frelsens Hær Cup og søndag slog vores 3. hold deres modstandere 3-4.

Hvordan vil du beskrive jeres sejr i Frelsens Hær Cup?
– Men ellers var vi en harmonisk trup, der forstod at spille bolden rundt imellem os – og i Anders Drueholm havde vi turneringens bedste spiller. Han gjorde virkelig ondt på modstanderen med sinde knivskarpe træk og gode mål.


Artiklen fortsætter efter annoncen:FC Udfordringen gav ikke meget til de andre hold. Her er det kvinderne, som jubler over en samlet sejr, mens herrerne også vandt. Ved siden af ses individuelle priser til FCU’s spillere og stemningsbilleder fra dagen.

Hvad er det bedste ved Frelsens Hær Cup?
– Når solen skinner, og der er en masse venner, familier og gamle bekendte venner rundt omkring på det grønne græs, er det et super hyggeligt stævne. Selv om man spiller mod hinanden på banen, er det masser af hygge holdene imellem udenfor. Men det bedste er nu stadig at vinde, slår FC Udfordringens formand fast.