Hvad gør vi nu, lille du?

Statusrapport fra fodboldklubben: Store udfordringer i FC Udfordringen, hvor stjernetræneren Fabinho blandt andet måtte rejse tilbage til Brasilien. Det har, mildt sagt, været en af de mest interessante opstarter i FC Udfordringens niårige historie. Inden jul åndede alt fred og ro, men med det nye år kom der nye udfordringen.

Martin Everland fra Roskilde og Andreas Brendes fra Skovbo Efterskole er to af de nye ansigter i FC Udfordringen, og har begge allerede scoret deres første mål for den kristne fodboldklub.

Vores brasilianske cheftræner Fabinho fik ikke fornyet sin opholdstilladese i Danmark pga. af forkert papirarbejde fra hans arbejdsgiver HB Køge. Så efter syv år i landet måtte han pakke sin familie og alle sine ejendele sammen og flytte til sit fødeland. Det var ikke med hans gode vilje, men der var ingen vej udenom.
Det var ikke kun tragisk for Fabinho, men også ret kritisk for FC Udfordringen, der nu stod uden træner.

Serie 4 uden træner

En anden stor omvæltning kom i serie 4-træner, Iver Jakobsens, liv. Hans kone, Heidi, fødte ham nemlig sit første barn, og det betød naturligvis, at Iver valgte at drosle sit engagement i klubben ned. Det betød, at to af klubbens hold stod uden ledere.

Man skal kende sin klub i nøden

Heldigvis er FC Udfordringen ikke en klub af egoister, men en ægte klub. Da Iver stoppede, stod Ruben Harboe og Adam Bach-Nielsen klar til at overtage, og de har nu siden januar guidet serie 4-holdet igennem kolde torsdagstræninger og til sejr i alle træningskampene.

For førsteholdets vedkommende trådte den tideligere træner Tobias Ambs-Thomsen til på en løs aftale. En aftale der betyder, at han har det fulde ansvar for holdet, men kan springe fra, hvis den krævende post ikke kan kombineres med arbejds- og familielivet.
Heldigvis har han stor støtte i serie 3-træner Claus Kindt, målmandstræner David Nordmand og Niels Anthon, der fungerer som sparringspartner på tværs af klubbens to bedste hold.

Trods flere udfordringer er humøret stadig højt i klubben, hvor mange har valgt at tage et ansvar.
Aktivt transfermarked

Det er ikke kun på trænerfronten, at FC Udfordringen har kunnet byde på nye ansigter. Faktisk er spillertruppen blevet væsentlig forstærket i vinterpausen. Fra Skovbo Efterskole har Filip Dirksen, Christoffer Randrup og Andreas Brendes sluttet sig til klubben. Alle tre er enormt spændende spillere med et meget højt teknisk niveau.
Martin Wiik, Jon Auerbakke, Anders Druedahl, Simon Hauggard og Martin Everland er fire andre profiler, der har sluttet sig til de blå/røde. Alle fem er rutinerede spillere med så meget klasse, at de vil kunne løfte serie 2-holdet til nye højder.
Derudover er gamle stjerner som den tidligere anfører Benjamin Larsen og goal-getter Kaleb Rindtoft kommet tilbage efter en pause fra fodbolden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Familieforøgelse

Men den bedste tilførelse af nye spillere er dog kommet på damesiden. Her har Mette Iversen taget et hel hold kvinder med til klubben, så klubben igen råder over et hold med to x-kromosoner. Det har betydet meget for klubben igen at kunne tilbyde kvinde-fodbold, og fra alle skal der lyde et stort og hjerteligt ‘velkommen’.
Det er blevet lyst om aftenen. Sneen ligger godt nok stadig på de grønne græsbaner, men i FC Udfordringen er der som altid gang i den. Det har været en hård vinter, men nu lysner det forude, og efter sejr i den første turneringskamp ser det ud til, at der blæse mildere vinde over den unge kristne fodboldklub.