DR2 med debat om helvede

Ikke mange danskere tror på, at udgangen på livet kan ende i helvede. Undersøgelser af danskernes tro viser, at kun ca. 8% tror på, at der findes et helvede. Det er en udbredt opfattelse i samtidens teologiske kredse, at Biblens tale om den evige ild og helvede snarere skal forståes symbolsk eller som en sindstilstand.

Fredag den 3. september kl. 15.30 kan man i programmet ’Bøger’ høre to forfattere og en biskop blande sig i den aktuelle debat om, hvorvidt der findes et helvede eller ej. De stiller spørgsmålstegn ved, om man kan være kristen uden at tro på helvede, om man nogensinde kan frigøre sig for sin frygt for at havne i helvede, og om begrebet helvede betyder noget, eller om det bare er blevet et slidt begreb, som både bruges om skiture og svigermødre (Nordvision fra Norge).
Radioprogrammet Religionsrapport sendte den 22. februar en program med samme tema. Her var en af gæsterne sognepræst Rolf Slots-Henriksen, forfatter til bogen ”Der er mere mellem Himmel og Jord”.
Programmet kan genopleves på www.dr.dk/P1/Religionsrapport