EFTERSKOLE-TEMA
Efterskoleliv

Udfordringen opfordrede efterskolernes elever til at indsende et godt foto, der beskriver livet på skolen. Det bedste foto – fra Efterskolen Kildevæld – kom på forsiden, men der var mange andre gode fotos, som det ses her.

Samarbejde på Grejsdalen

På Grejsdalens Efterskole i Vejle har video-valgfaget i år indgået et samarbejde med TV Syd om produktion af nogle korte og aktuelle ungdomsvideoer. TV Syd kommer til gengæld og giver noget faglig viden omkring videoproduktion, og eleverne skal så i samarbejde med TV Syd producere videoerne. Der tages udgangspunkt i et ungdomsrelevant tema.

Sommersted: Peace…!

På Sommersted Ungdomskole er det ikke afslapning det hele… Skolens yderst kompetente musiklærer har længe gerne villet lave en moderne påskepassion i et nutidigt sprog, og derfor satte han og en instruktør sig sammen for at genskrive påskens centrale tekster. Det kom der en fantastisk flot og god oplevelse ud af. 1.000 mennesker så de to forestillinger, og alle var enige om, at det var langt mere end en ”efterskolemusical”. Faktisk er skolen så stolt over projektet, at de forventer at tage på en miniturne med det op til påske næste år ude i landet. En fantastisk oplevelse for efterskoleeleverne, der var med i hele processen, og som fik påskens centrale budskab ind på en hel ny måde.

Søndbjerg: Leg med sigøjnerbørn

Søndbjerg Efterskoles X-klasse leger her med sigøjnerbørn i forbindelsen med udlands-turen til Ukraine, hvor de hjalp med tilbygningen ved en lokal kirke (i baggrunden). Bemærk de faldefærdige huse i sigøjnerlandsbyen.